cpt. Cook
 

Portugalské hovězí maso

Pot-au-feu
(Masový hrnec)

Prachatické maso se žampióny

Pravé holandské bifteky

Pražská hovězí pečeně

Pražská hovězí roláda

Pražský guláš

Primátorské roštěnky

Rolovaná hovězí pečeně

Rolovaný roštěnec

Rostbíf obložený zeleninou

Rostbíf s bylinkami

Roštěná na česneku

Roštěná na víně

Roštěná na zeleném pepři

Roštěná se šunkovými kornoutky

Švýcarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Roštěnec na roštu obložený

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg roštěnce s kostí (maso z kvalitního kusu), 6 dkg oleje na potření masa, 10 dkg bylinkového másla, sůl, mletý pepř (případně paprika), zelenina podle druhů, brambory podle potřeby
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z vysokého roštěnce se ukrojí asi 4-5 cm silný plát masa včetně kosti, který se po odstranění okrajových blan a loje mírně naklepe, osolí, okoření pepřem (případně trochou papriky) a upraví do původního tvaru. Potře se olejem a peče na roštu 10-20 minut, podle toho, jak chceme mít maso propečené. Opečený roštěnec včetně kosti se položí na mísu, ozdobí bylinkovým máslem (máslo je možno podat také zvlášť) a obloží jednotlivými druhy zeleniny podušenými na másle (rajčata - čtvrtky nebo půlky, celer - hranolky, artyčoky - malé celé, půlky nebo čtvrtky) a zámeckými bramborami (ve tvaru větších oliv), podušenými na másle a posypanými sekanou zelenou petrželí.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1996x    verze pro tisk

Roštěnka na skalický způsob

Roštěnka na zázvoru

Roštěnky Esterházy