cpt. Cook
 

Spaghetti putanesca na pánvi

Spaghetti s cuketovým pestem

Spaghetti tetrazzini

Spaghetti, cacio e pepe

Spirálky s lososem

Strascinati con la mollica
(Těstoviny s ančovičkami a strouhankou)

Strozzapreti con calamaretti e funghi porcini
(Strozzapreti s kalamáry a hříbky)

Strozzapreti s pestem a fazolkami

Svatoštěpánské canelloni
(Canelones de San Esteban)

Sýrové flíčky

Široké nudle s kuřecími játry

Špagety „Mare e monte“

Špagety „Peppone“

Špagety „Sapore di mare“

Špagety à la boscaiola (drvoštěpské)

Špagety à la Carmen

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg vaječných špaget, 1/2 odkostěná jehněčí kýta, 7.15 dkg tučného od domácí šunky, 20 dkg čerstvých hub (nebo desetina sušených), 1/4  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2  feferonka nebo několik kapek tabaska, 1/2 sklenka suchého bílého vína, 2.15 dkg strouhaného suchého mančského sýra, olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jehněčí nakrájíme na malé kousky a okořeníme. V hliněném hrnci osmahneme na dvou lžících oleje jemně nakrájeném tučném od šunky pokrájenou cibuli. Když začne cibule dostávat nazlátlou barvu, přidáme kousky jehněčího. Často mícháme, aby se obsah zbarvil dozlatova stejnoměrně. Potom maso svlažíme vínem a když se odpaří, přidáme rajčata.

www.tacos.cz Zvlášť osmahneme na oleji houby nakrájené na plátky spolu s posekaným česnekem, feferonem a petrželkou. Stáhneme z ohně, když česnek začne dostávat nazlátlou barvu, a přidáme masovou omáčku. Dochutíme solí a pepřem a vaříme dál na mírném ohni, dokud se maso řádně neprovaří.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2120x    verze pro tisk

Špagety à la pizzaiola

Špagety all amatriciana