cpt. Cook
 

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

Špagety à la pizzaiola

Špagety all amatriciana

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety Expres

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 15 dkg nerafinované soli mořské, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 15 stroužků česneku červeného (zdravého, šťavnatého, bez tvrdého jádra a vláken), celý pepř (mletý v okamžiku přípravy pokrmu, aby bylo co nejvíc využito jeho vůně), tvrdý sýr, feferonka,

Vonné byliny po libosti: zelená petrželka, bazalka, dobromysl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Podávají se ve třech variantách, mění se jenom vonné bylinky: s česnekem, olejem a petrželkou, s česnekem, olejem a bazalkou, s česnekem, olejem a dobromyslí.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit do vydatného množství osolené vřící vody (5 litrů vody a 50 g soli). Zatímco se těstovina vaří, v pánvi osmahneme na oleji na mírném ohni stroužky česneku, pokrájené na kolečka. Musejí být osmahnuty lehce dozlatova.

www.tacos.cz Když je těstovina správně uvařena (”al dente'), ocedíme ji (ne příliš) a ještě kapající vhodíme do servírovací mísy. Hned nato ji ochutíme osmaženým česnekem s olejem, hojně promícháme s vonnými bylinami a nakonec posypeme mletým nebo drceným pepřem. Pokrm podáváme ještě kouřící, ozdobený několika snítkami použitých bylin, a na stůl dáváme k dispozici ruční mlýnek s celým pepřem, jestli si někdo ze stolovníků přeje, aby byl pokrm ostřejší. Je možné použití strouhaného sýra a feferonů.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1458x    verze pro tisk

Špagety na cibuli

Špagety na karí

Špagety po lombardsku

Špagety po milánsku

Špagety podle dona Camila

Špagety podle Marie Juany

Špagety s ančovičkami
(Spaghetti con le acciughe)

Špagety s bazalkovým krémem

Špagety s bottargou
(Spaghetti con bottarga)

Špagety s citrónem
(Spaghetti al limone)

Špagety s čerstvými rajčaty

Špagety s červenou řepou

Špagety s ďasem mořským

Špagety s houbami

Špagety s krevetami