cpt. Cook
 

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

Špagety à la pizzaiola

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety all amatriciana

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 150 dkg rajčat na omáčku - dozrálá nebo přírodní loupaná z konzervy, 20 dkg libové slaniny, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2  feferonka, sůl, mletý pepř, ovčí sýr - mančský suchý
zkopírováno z http://www.tacos.cz Postavíme na oheň kastrol s olejem a když je rozpálen, vložíme slaninu nakrájenou na proužky. Neustále mícháme, aby se slanina osmahla stejnoměrně. Vyjmeme ji z kastrolu dobře odkapanou a dáme stranou. Ve stejném kastrolu osmahneme krájenou cibuli spolu s kouskem feferonu. Když se cibule zbarví dozlatova, dáme pryč feferon a přidáme rozmačkaná rajčata. Osolíme, opepříme a necháme povařit asi patnáct minut na prudším ohni.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy, ochutíme omáčkou a ozdobíme osmahnutou slaninou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3593x    verze pro tisk

Špagety Expres

Špagety na cibuli

Špagety na karí

Špagety po lombardsku

Špagety po milánsku

Špagety podle dona Camila

Špagety podle Marie Juany

Špagety s ančovičkami
(Spaghetti con le acciughe)

Špagety s bazalkovým krémem

Špagety s bottargou
(Spaghetti con bottarga)

Špagety s citrónem
(Spaghetti al limone)

Špagety s čerstvými rajčaty

Špagety s červenou řepou

Špagety s ďasem mořským

Špagety s houbami

Špagety s krevetami