cpt. Cook
 

Spaghetti putanesca na pánvi

Spaghetti s cuketovým pestem

Spaghetti tetrazzini

Spaghetti, cacio e pepe

Spirálky s lososem

Strascinati con la mollica
(Těstoviny s ančovičkami a strouhankou)

Strozzapreti con calamaretti e funghi porcini
(Strozzapreti s kalamáry a hříbky)

Strozzapreti s pestem a fazolkami

Svatoštěpánské canelloni
(Canelones de San Esteban)

Sýrové flíčky

Široké nudle s kuřecími játry

Špagety „Mare e monte“

Špagety „Peppone“

Špagety „Sapore di mare“

Špagety à la boscaiola (drvoštěpské)

Špagety à la Carmen

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

Špagety à la pizzaiola

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety all amatriciana

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 150 dkg rajčat na omáčku - dozrálá nebo přírodní loupaná z konzervy, 20 dkg libové slaniny, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2  feferonka, sůl, mletý pepř, ovčí sýr - mančský suchý
zkopírováno z http://www.tacos.cz Postavíme na oheň kastrol s olejem a když je rozpálen, vložíme slaninu nakrájenou na proužky. Neustále mícháme, aby se slanina osmahla stejnoměrně. Vyjmeme ji z kastrolu dobře odkapanou a dáme stranou. Ve stejném kastrolu osmahneme krájenou cibuli spolu s kouskem feferonu. Když se cibule zbarví dozlatova, dáme pryč feferon a přidáme rozmačkaná rajčata. Osolíme, opepříme a necháme povařit asi patnáct minut na prudším ohni.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy, ochutíme omáčkou a ozdobíme osmahnutou slaninou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4261x    verze pro tisk