cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety „Sapore di mare“

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 1/2 kg škeblí tallarinas, 15 lžic extra virgin olivového oleje, 1/2 stroužek česneku, 1/2 snítka zelené petrželky, mořská sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Úplně čerstvé škeble dobře opláchneme pod proudem studené vody přímo z vodovodu. Pak je vložíme do kastrolu a posypeme drobně pokrájeným česnekem a petrželkou. Přilijeme půl sklenice vody s rozpuštěnou špetkou hrubé mořské soli. Nakonec polijeme rovnoměrně olejem. Kastrol postavíme na prudký oheň. Když se škeble začínají otvírat, zamícháme je vařečkou. Jakmile se otevřou všechny, stáhneme kastrol z ohně. Zakryjeme pokličkou a necháme stát na teplém místě.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do hluboké mísy, přidáme škeble a dobře zamícháme. Posypeme čerstvě umletým pepřem a křehkými snítkami petrželky, ustřihnutými nůžkami. Špagety ”Chuť moře” podáváme horké.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1790x    verze pro tisk

Špagety à la boscaiola (drvoštěpské)

Špagety à la Carmen

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

Špagety à la pizzaiola

Špagety all amatriciana

Špagety Expres

Špagety na cibuli

Špagety na karí

Špagety po lombardsku

Špagety po milánsku

Špagety podle dona Camila

Špagety podle Marie Juany

Špagety s ančovičkami
(Spaghetti con le acciughe)

Špagety s bazalkovým krémem

Špagety s bottargou
(Spaghetti con bottarga)

Špagety s citrónem
(Spaghetti al limone)

Špagety s čerstvými rajčaty

Špagety s červenou řepou