cpt. Cook
 

Spaghetti putanesca na pánvi

Spaghetti s cuketovým pestem

Spaghetti tetrazzini

Spaghetti, cacio e pepe

Spirálky s lososem

Strascinati con la mollica
(Těstoviny s ančovičkami a strouhankou)

Strozzapreti con calamaretti e funghi porcini
(Strozzapreti s kalamáry a hříbky)

Strozzapreti s pestem a fazolkami

Svatoštěpánské canelloni
(Canelones de San Esteban)

Sýrové flíčky

Široké nudle s kuřecími játry

Špagety „Mare e monte“

Špagety „Peppone“

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety „Sapore di mare“

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 1/2 kg škeblí tallarinas, 15 lžic extra virgin olivového oleje, 1/2 stroužek česneku, 1/2 snítka zelené petrželky, mořská sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Úplně čerstvé škeble dobře opláchneme pod proudem studené vody přímo z vodovodu. Pak je vložíme do kastrolu a posypeme drobně pokrájeným česnekem a petrželkou. Přilijeme půl sklenice vody s rozpuštěnou špetkou hrubé mořské soli. Nakonec polijeme rovnoměrně olejem. Kastrol postavíme na prudký oheň. Když se škeble začínají otvírat, zamícháme je vařečkou. Jakmile se otevřou všechny, stáhneme kastrol z ohně. Zakryjeme pokličkou a necháme stát na teplém místě.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do hluboké mísy, přidáme škeble a dobře zamícháme. Posypeme čerstvě umletým pepřem a křehkými snítkami petrželky, ustřihnutými nůžkami. Špagety ”Chuť moře” podáváme horké.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2062x    verze pro tisk

Špagety à la boscaiola (drvoštěpské)

Špagety à la Carmen

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

Špagety à la pizzaiola

Špagety all amatriciana