cpt. Cook
 

Spaghetti putanesca na pánvi

Spaghetti s cuketovým pestem

Spaghetti tetrazzini

Spaghetti, cacio e pepe

Spirálky s lososem

Strascinati con la mollica
(Těstoviny s ančovičkami a strouhankou)

Strozzapreti con calamaretti e funghi porcini
(Strozzapreti s kalamáry a hříbky)

Strozzapreti s pestem a fazolkami

Svatoštěpánské canelloni
(Canelones de San Esteban)

Sýrové flíčky

Široké nudle s kuřecími játry

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety „Mare e monte“

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 1/2 kg slávek, 3 dkg sušených hub, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 40 dkg přírodních pokrájených rajčat, 1/2  pažitky, 1/2 stroužku česneku, 1/2 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slávky důkladně opláchneme pod proudem studené vody přímo z vodovodu. Pak je vložíme do kastrolu a na prudkém ohni je silně zahřejeme. Jakmile se otevřou, stáhneme kastrol z ohně. Lžičkou oddělíme slávky od lastur a odložíme je na talíř spolu s přecezenou vodou z mušlí.

www.tacos.cz V jiném kastrolu osmahneme na oleji posekanou pažitku. Když začne dostávat nazlátlou barvu, přidáme rajčata. Pak přidáme pokrájené houby, které byly předtím namočené ve vlažné vodě. Necháme povařit asi patnáct minut na mírném ohni. Osolíme, opepříme. Před odstavením z ohně přidáme slávky a drobně posekaný česnek a petrželku. Když začne znovu vřít, stáhneme kastrol z ohně a dáme stranou.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Špagety 'Moře a hory' podáváme horké.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2114x    verze pro tisk

Špagety „Peppone“

Špagety „Sapore di mare“

Špagety à la boscaiola (drvoštěpské)

Špagety à la Carmen

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

Špagety à la pizzaiola

Špagety all amatriciana