cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg vaječných špaget, 10  kuřecích jater, 2.15 dkg másla, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2  mrkev, 1/2 snítka křehké celerové natě, 1/2 sklenka madeiry nebo sherry, 2 lžíce rajčatového protlaku (nebo procezených rajčat), 15 dkg parmezánu, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na oleji a másle jemně posekanou zeleninu. Když cibule začne dostávat nazlátlou barvu, přidáme jatérka nakrájená na kousíčky. Osolíme, opepříme a svlažíme madeirou nebo brandy. Když se odpaří, přidáme rajský protlak, zředěný trochou teplé vody. Vaříme na mírném ohni asi dvacet minut, stáhneme z ohně a odstavíme.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji hned okapat, hodíme do servírovací mísy a ochutíme teplou omáčkou s jatérky. Podáváme hned, strouhaný sýr zvlášť.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1648x    verze pro tisk

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

Špagety à la pizzaiola

Špagety all amatriciana

Špagety Expres

Špagety na cibuli

Špagety na karí

Špagety po lombardsku

Špagety po milánsku

Špagety podle dona Camila

Špagety podle Marie Juany

Špagety s ančovičkami
(Spaghetti con le acciughe)

Špagety s bazalkovým krémem

Špagety s bottargou
(Spaghetti con bottarga)

Špagety s citrónem
(Spaghetti al limone)

Špagety s čerstvými rajčaty

Špagety s červenou řepou

Špagety s ďasem mořským

Špagety s houbami

Špagety s krevetami