cpt. Cook
 

Spaghetti s cuketovým pestem

Spaghetti tetrazzini

Spaghetti, cacio e pepe

Spirálky s lososem

Strascinati con la mollica
(Těstoviny s ančovičkami a strouhankou)

Strozzapreti con calamaretti e funghi porcini
(Strozzapreti s kalamáry a hříbky)

Strozzapreti s pestem a fazolkami

Svatoštěpánské canelloni
(Canelones de San Esteban)

Sýrové flíčky

Široké nudle s kuřecími játry

Špagety „Mare e monte“

Špagety „Peppone“

Špagety „Sapore di mare“

Špagety à la boscaiola (drvoštěpské)

Špagety à la Carmen

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg vaječných špaget, 10  kuřecích jater, 2.15 dkg másla, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2  mrkev, 1/2 snítka křehké celerové natě, 1/2 sklenka madeiry nebo sherry, 2 lžíce rajčatového protlaku (nebo procezených rajčat), 15 dkg parmazánu, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na oleji a másle jemně posekanou zeleninu. Když cibule začne dostávat nazlátlou barvu, přidáme jatérka nakrájená na kousíčky. Osolíme, opepříme a svlažíme madeirou nebo brandy. Když se odpaří, přidáme rajský protlak, zředěný trochou teplé vody. Vaříme na mírném ohni asi dvacet minut, stáhneme z ohně a odstavíme.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji hned okapat, hodíme do servírovací mísy a ochutíme teplou omáčkou s jatérky. Podáváme hned, strouhaný sýr zvlášť.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2079x    verze pro tisk

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

Špagety à la pizzaiola

Špagety all amatriciana

Špagety Expres