cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety à la Carmen

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 20 dkg tuňáka v oleji, 15  sardelových řezů v oleji, 10  oliv plněných paprikou, 1/2 lžíce kaparů, 40 dkg čerstvých rajčat, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, dobromysl
zkopírováno z http://www.tacos.cz K přípravě omáčky je zapotřebí dvou kastrolů. Do jednoho dáme vařit pokrájenou dužinu z oloupaných a pokrájených rajčat s polovičním množstvím oleje a s česnekem nakrájeným na kolečka, bez předchozího osmahnutí. Osolíme, opepříme, přidáme dobromysl a necháme povařit na mírném ohni asi deset minut.

www.tacos.cz Ve druhém kastrolu zahřejeme na velmi mírném ohni zbylý olej, přidáme sardele a zamícháme je tak, aby se brzo rozpadly. Pak přidáme tuňáka rozdělaného na kousky, olivy překrojené napůl a kapary. Zamícháme a necháme několik minut, aby obsah dostal tu správnou chuť. Stáhneme z ohně a směs nalijeme do kastrolu s rajskou omáčkou. Necháme společně vařit asi pět minut. Přidáme sůl a pepř a stáhneme z ohně.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vařící vody, trochu osolené, a po dobu vaření ji občas zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji odkapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Podáváme teplé.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1711x    verze pro tisk

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

Špagety à la pizzaiola

Špagety all amatriciana

Špagety Expres

Špagety na cibuli

Špagety na karí

Špagety po lombardsku

Špagety po milánsku

Špagety podle dona Camila

Špagety podle Marie Juany

Špagety s ančovičkami
(Spaghetti con le acciughe)

Špagety s bazalkovým krémem

Špagety s bottargou
(Spaghetti con bottarga)

Špagety s citrónem
(Spaghetti al limone)

Špagety s čerstvými rajčaty

Špagety s červenou řepou

Špagety s ďasem mořským

Špagety s houbami