cpt. Cook
 

Reginette se sicilským pestem
(Reginette con pesto alla siciliana)

Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou
(Rigatoni con broccoli e gorgonzola)

Rigatoni s tykví a špenátem

Spaghetti aglio, olio e peperoncino
(Špagety s česnekem, olejem a feferonkou)

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Spaghetti tetrazzini

Spaghetti, cacio e pepe

Spirálky s lososem

Strascinati con la mollica
(Těstoviny s ančovičkami a strouhankou)

Strozzapreti con calamaretti e funghi porcini
(Strozzapreti s kalamáry a hříbky)

Strozzapreti s pestem a fazolkami

Svatoštěpánské canelloni
(Canelones de San Esteban)

Sýrové flíčky

Široké nudle s kuřecími játry

Špagety „Mare e monte“

Špagety „Peppone“

Špagety „Sapore di mare“

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Špagety à la boscaiola (drvoštěpské)

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 7.15 dkg libové slaniny, 10 dkg tuňáka v oleji, 20 dkg čerstvých hub, 1/2 stroužek česneku, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hliněném hrnci osmahneme na oleji rozetřený česnek a slaninu pokrájenou na nudličky. Když se česnek zbarví dozlatova, vyjmeme ho. Pak přidáme očištěné houby nakrájené na tenké plátky. Necháme vařit na mírném ohni asi deset minut a podlijeme troškou teplé vody, aby se obsah nevysušil. Ochutíme několika špetkami soli a pepře. Dříve než hrnec stáhneme z ohně, přidáme odkapaného tuňáka, rozdělaného na kousky. Dobře promícháme.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Podáváme hodně teplé.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2710x    verze pro tisk

Špagety à la Carmen