cpt. Cook
 

Špagety „Sapore di mare“

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Špagety à la boscaiola (drvoštěpské)

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 7.15 dkg libové slaniny, 10 dkg tuňáka v oleji, 20 dkg čerstvých hub, 1/2 stroužek česneku, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hliněném hrnci osmahneme na oleji rozetřený česnek a slaninu pokrájenou na nudličky. Když se česnek zbarví dozlatova, vyjmeme ho. Pak přidáme očištěné houby nakrájené na tenké plátky. Necháme vařit na mírném ohni asi deset minut a podlijeme troškou teplé vody, aby se obsah nevysušil. Ochutíme několika špetkami soli a pepře. Dříve než hrnec stáhneme z ohně, přidáme odkapaného tuňáka, rozdělaného na kousky. Dobře promícháme.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Podáváme hodně teplé.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3219x    verze pro tisk

Špagety à la Carmen

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

Špagety à la pizzaiola

Špagety all amatriciana

Špagety Expres

Špagety na cibuli

Špagety na karí

Špagety po lombardsku

Špagety po milánsku

Špagety podle dona Camila

Špagety podle Marie Juany

Špagety s ančovičkami
(Spaghetti con le acciughe)

Špagety s bazalkovým krémem

Špagety s bottargou
(Spaghetti con bottarga)

Špagety s citrónem
(Spaghetti al limone)

Špagety s čerstvými rajčaty

Špagety s červenou řepou