cpt. Cook
 

Spaghetti s cuketovým pestem

Spaghetti tetrazzini

Spaghetti, cacio e pepe

Spirálky s lososem

Strascinati con la mollica
(Těstoviny s ančovičkami a strouhankou)

Strozzapreti con calamaretti e funghi porcini
(Strozzapreti s kalamáry a hříbky)

Strozzapreti s pestem a fazolkami

Svatoštěpánské canelloni
(Canelones de San Esteban)

Sýrové flíčky

Široké nudle s kuřecími játry

Špagety „Mare e monte“

Špagety „Peppone“

Špagety „Sapore di mare“

Špagety à la boscaiola (drvoštěpské)

Špagety à la Carmen

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety à la pizzaiola

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 1/2 kg pokrájených přírodních rajčat, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 krabička ančoviček, 10  černých oliv, 1/2 lžíce malých kaparů, 2 stroužky česneku, 1/2 snítka zelené petrželky, 1/2 lžičky dobromysli, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na oleji pokrájený česnek s posekanou petrželkou. Když začne obsah dostávat nazlátlou barvu, přidáme pokrájená oloupaná rajčata. Necháme povařit asi deset minut na mírném ohni. Pak přidáme vypeckované olivy nakrájené na kolečka, kapary přelité vodou, dobromysl a nakrájené ančovičky. Hodně opepříme. Stáhneme z ohně a odstavíme.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do hluboké mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Hned podáváme.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1930x    verze pro tisk

Špagety all amatriciana

Špagety Expres