cpt. Cook
 

Reginette se sicilským pestem
(Reginette con pesto alla siciliana)

Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou
(Rigatoni con broccoli e gorgonzola)

Rigatoni s tykví a špenátem

Spaghetti aglio, olio e peperoncino
(Špagety s česnekem, olejem a feferonkou)

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Spaghetti s cuketovým pestem

Spaghetti tetrazzini

Spaghetti, cacio e pepe

Spirálky s lososem

Strascinati con la mollica
(Těstoviny s ančovičkami a strouhankou)

Strozzapreti con calamaretti e funghi porcini
(Strozzapreti s kalamáry a hříbky)

Strozzapreti s pestem a fazolkami

Svatoštěpánské canelloni
(Canelones de San Esteban)

Sýrové flíčky

Široké nudle s kuřecími játry

Špagety „Mare e monte“

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety „Peppone“

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 7.15 dkg másla, 15 dkg strouhaného parmezánu, kousek baskické feferonek, 15 lžic rozmačkaných přírodních rajčat, 1/2 sklenka vodky, 2 dl smetany nebo tekuté šlehačky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Zatímco se těstovina vaří, připravíme omáčku: v dostatečně velké pánvi ohřejeme máslo a jakmile se roztopí, přidáme feferon a rajčata. Přitom neustále mícháme, aby se obsah nespálil. Pak přidáme smetanu, přitom nepřestáváme míchat. Jakmile se dostaví var, přilijeme vodku. Po několika okamžicích přidáme strouhaný sýr, dobře zamícháme, přidáme špetku pepře a osolíme podle chuti. Stáhneme z ohně a čekáme, dokud se vaří těstovina.

www.tacos.cz Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do pánve s omáčkou, pánev znova postavíme na oheň a dobře zamícháme. Podáváme v nahřáté hluboké míse.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1763x    verze pro tisk

Špagety „Sapore di mare“

Špagety à la boscaiola (drvoštěpské)