cpt. Cook
 

Svíčková šéfkuchaře Tomáše Kněze

Svinované roštěnky

Štěstí

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Šuang-si - Štěstí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg roštěnce nebo svíčková, 1/2  vejce, sůl, 1/2 lžička škrobové moučky, 2 lžíce vepřového sádla, 15  žampiónů nebo jiných hub, 1/2 lžíce jidášova ucha, 1/2 šálek zelí (špenátu nebo mangoldu), 1/2 lžička mletého zázvoru, 1/2  kapie (i sterilovaná), 1/2 stroužek česneku, 1/2 špetka pálivé papriky, 1/2 dl vývaru (i z polévkové kostky),

Zálivka: 2 lžíce desertního vína, sójová omáčka, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2 špetka glutasolu nebo vegety, 1/2 lžička škrobové moučky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso pokrájíme na tenké (asi 2-3 mm silné) plátky a ty překrojíme na kousky o velikosti sousta. Maso smícháme s vejcem, škrobovou moučkou a solí.

www.tacos.cz Na pánvi zahřejeme část sádla, rychle opečeme maso dorůžova, vyjmeme je a dáme stranou. Ke zbylému sádlu přidáme ještě jednu lžíci sádla a zahřejeme. Do rozehřátého sádla dáme na plátky pokrájené žampióny, usekané máčené sušené houby, zelí nebo špenát, mletý nebo drobně nakrájený zázvor, na kostičky nakrájenou kapii, plátky česneku, pálivou papriku a za stálého míchání několik minut opékáme. Pak přidáme maso, zalijeme vývarem a ještě podusíme několik minut za stálého míchání.

www.tacos.cz V hrnku smícháme víno, sójovou omáčku, cukr, škrob a glutasol a zamícháme do směsi masa a zeleniny na pánvi. Ještě chvíli podusíme za stálého míchání. Podle chuti přidáme sůl. Podáváme s rýží nebo těstovinami a doplníme zeleninovým salátem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1815x    verze pro tisk

Šuang-si (Štěstí)

Švédská roštěná

Švédské roštěnky

Tacos se svíčkovou

Tatranská svíčková

Teriyaki

Thajské hovězí kari s bramborem

Tokáň (Hovězí na majoránce)

Vařené hovězí maso

Vařené hovězí s tuřínem a brambory

Vařený hovězí jazyk

Velkopavlovická roštěnka

Vinařův roštěnec
(Entrecôte marchand de vin)

Voňavé dušené hovězí

Voňavé hovězí kostky

Wu-Fen