cpt. Cook
 

Svíčková pečeně na budapešťský způsob

Svíčková pečeně po rýnsku

Svíčková pečeně s vínem

Svíčková podle Romana Pauluse

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Svíčková přírodní (nebo zajíc nebo směsi)

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg hovězí svíčkové (nebo zajíce), 15 dkg slaniny, sůl, mletý pepř, 2  cibule, 6 dkg másla nebo tuku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Je-li svíčková pravá, zajíc nebo srnčí mladé, nemusíme je nakládat do mořidla, nýbrž maso nejprve protáhneme slaninou, ale nesolíme je, nýbrž na povrchu polijeme roztopeným máslem, aby celé bylo potaženo tukem. Takto je necháme den a noc rozležet. Pak omastek seškrábneme, maso teprve nyní osolíme a opepříme. Na pekáči rozpálíme seškrabaný omastek, vložíme do něho maso spolu s cibulí pokrájenou na hrubá kolečka, nikoliv drobně. Pečeme za občasného podlévání jen asi 1 - 1 1/2 hodiny, je-li maso dobře uleželé. Pak je úhledně nakrájíme a podáváme s přírodní šťávou, kterou můžeme, ale nemusíme prolisovat.

www.tacos.cz Mladý zajíc (cibuláč) nebo srnčí takto přírodně upravené jsou znamenité a poskytují příjemnou změnu. Podáváme nikoliv s knedlíkem, nýbrž raději s rýží, těstovinou a kompotem.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Přírodní svíčková, makaróny a jedlé jeřabiny nebo jiný kompot. - Přírodní zajíc, rýže a brusinky.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4779x    verze pro tisk

Svíčková šéfkuchaře Tomáše Kněze

Svinované roštěnky

Štěstí

Šuang-si - Štěstí

Šuang-si (Štěstí)

Švédská roštěná

Švédské roštěnky

Tacos se svíčkovou

Tatranská svíčková

Teriyaki

Thajské hovězí kari s bramborem

Tokáň (Hovězí na majoránce)

Vařené hovězí maso

Vařené hovězí s tuřínem a brambory

Vařený hovězí jazyk