cpt. Cook
 

Smažené hovězí se zelenými paprikami a hráškem

Soljanka po gruzínsku

Soljanka po gruzínsku

Soljanka ze svíčkové

Srbské filé Djulbastia

Staročeská roštěná

Staročeské roštěnky

Steak Aljaška

Steak Manila

Steak po francouzsku

Strážnická roštěná se šlehačkou

Strážnický divoký šíp

Stupavské roštěnky

Svíčková à la Napoleon

Svíčková na smetaně

Svíčková pečeně na budapešťský způsob

Německo   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Svíčková pečeně po rýnsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg hovězího masa ze spodního šálu, 15 dkg cibule na kolečka, 1/4 l červeného vinného octa, 1/2 lžička celého pepře, 1/2 lžička hořčičného semínka, 1/2  bobkový list, sůl,

Pod pečeni a na omáčku: 2 lžíce rostlinného tuku, 1/4 l hovězího vývaru, 2 lžíce červeného vína, 4 dkg rozinek, 4 dkg perníku, 1/2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce kysané smetany, sůl, zelená petrželka, rajče podle chuti

zkopírováno z http://www.tacos.cz Záleží-li vám na pěkném tvaru pečeně při porcování, kupte dražší maso z kýty, třeba vnitřní špalíček spodního šálu (tzv. dlouhé frikádo). Je sice sušší a drobivé, ale velmi chutné a hodně se navaří.

www.tacos.cz Maso natěsnejte do vyššího úzkého hrnce. Obložte cibulí pokrájenou na kolečka, zalijte červeným vinným octem, 1/4 l převařené vody a posypte kořením. Přikryjte pokličkou, postavte do chladu a během 2 až 3 dnů občas obraťte. V pánvi při střední teplotě rozpusťte margarín. Maso vyjměte z marinády, osušte, osolte a po obou stranách opečte. Přidejte vývar, červené víno a 3 lžíce marinády. Přikryjte poklicí a pomalu duste. Rozinky namočte. Do hladké mouky pomalu vmíchejte kyselou smetanu. Hotovou pečeni vyjměte na talíř a do vypečené šťávy rozmíchejte smetanu. Přidejte rozinky a perník. Mírně povařte.

www.tacos.cz Příloha: červené zelí dušené na sádle, bramborový knedlík, jablečné pyré nebo kompot z jablek

vloženo 27.04.2017    zobrazeno 613x    verze pro tisk

Svíčková pečeně s vínem

Svíčková podle Romana Pauluse

Svíčková přírodní (nebo zajíc nebo směsi)