cpt. Cook
 

Svíčková pečeně na budapešťský způsob

Německo   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Svíčková pečeně po rýnsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg hovězího masa ze spodního šálu, 15 dkg cibule na kolečka, 1/4 l červeného vinného octa, 1/2 lžička celého pepře, 1/2 lžička hořčičného semínka, 1/2  bobkový list, sůl,

Pod pečeni a na omáčku: 2 lžíce rostlinného tuku, 1/4 l hovězího vývaru, 2 lžíce červeného vína, 4 dkg rozinek, 4 dkg perníku, 1/2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce kysané smetany, sůl, zelená petrželka, rajče podle chuti

zkopírováno z http://www.tacos.cz Záleží-li vám na pěkném tvaru pečeně při porcování, kupte dražší maso z kýty, třeba vnitřní špalíček spodního šálu (tzv. dlouhé frikádo). Je sice sušší a drobivé, ale velmi chutné a hodně se navaří.

www.tacos.cz Maso natěsnejte do vyššího úzkého hrnce. Obložte cibulí pokrájenou na kolečka, zalijte červeným vinným octem, 1/4 l převařené vody a posypte kořením. Přikryjte pokličkou, postavte do chladu a během 2 až 3 dnů občas obraťte. V pánvi při střední teplotě rozpusťte margarín. Maso vyjměte z marinády, osušte, osolte a po obou stranách opečte. Přidejte vývar, červené víno a 3 lžíce marinády. Přikryjte poklicí a pomalu duste. Rozinky namočte. Do hladké mouky pomalu vmíchejte kyselou smetanu. Hotovou pečeni vyjměte na talíř a do vypečené šťávy rozmíchejte smetanu. Přidejte rozinky a perník. Mírně povařte.

www.tacos.cz Příloha: červené zelí dušené na sádle, bramborový knedlík, jablečné pyré nebo kompot z jablek

vloženo 27.04.2017    zobrazeno 1088x    verze pro tisk

Svíčková pečeně s vínem

Svíčková podle Romana Pauluse

Svíčková přírodní (nebo zajíc nebo směsi)

Svíčková šéfkuchaře Tomáše Kněze

Svinované roštěnky

Štěstí

Šuang-si - Štěstí

Šuang-si (Štěstí)

Švédská roštěná

Švédské roštěnky

Tacos se svíčkovou

Tatranská svíčková

Teriyaki

Thajské hovězí kari s bramborem

Tokáň (Hovězí na majoránce)

Vařené hovězí maso

Vařené hovězí s tuřínem a brambory

Vařený hovězí jazyk