cpt. Cook
 

Svíčková pečeně po rýnsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Svíčková pečeně s vínem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg hovězí svíčkové, 15 dkg slaniny, 1.15 lžíce másla, 1/2 lžička sardelové pasty, 1/2 lžička zelené petrželky, 1/2 lžička cibule, 1/2 lžičky citrónové kůry, 3 lžíce kořenové zeleniny, 1/2 menší cibule, 1/2 dl červeného vína, 1/2 lžička hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Smícháme sardelovou pastu, usekanou cibuli, strouhanou citrónovou kůru a petrželku. Odblaněnou svíčkovou protkneme proužky slaniny, osolíme a potřeme kořeněnou směsí. Zbytek slaniny v kastrole vyškvaříme do sklovita, přidáme kousek másla, drobně nakrájenou kořenovou zeleninu a maso na tomto základě po celém povrchu opečeme. Pak je za častého podlévání vývarem pečeme do měkka. Šťávu zahustíme lžičkou mouky, smíchanou se zbylým máslem, přilijeme víno a povaříme asi 5 minut.

www.tacos.cz Přílohy: jemný knedlík, noky, makaróny, smažené bramborové krokety a saláty zeleninové s ovocem. Pro sváteční příležitosti dáme jako přílohu záviny k obložení masa nebo knedlík vařený v ubrousku.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1725x    verze pro tisk

Svíčková podle Romana Pauluse

Svíčková přírodní (nebo zajíc nebo směsi)

Svíčková šéfkuchaře Tomáše Kněze

Svinované roštěnky

Štěstí

Šuang-si - Štěstí

Šuang-si (Štěstí)

Švédská roštěná

Švédské roštěnky

Tacos se svíčkovou

Tatranská svíčková

Teriyaki

Thajské hovězí kari s bramborem

Tokáň (Hovězí na majoránce)

Vařené hovězí maso

Vařené hovězí s tuřínem a brambory

Vařený hovězí jazyk

Velkopavlovická roštěnka