cpt. Cook
 

Smažené hovězí se zelenými paprikami a hráškem

Soljanka po gruzínsku

Soljanka po gruzínsku

Soljanka ze svíčkové

Srbské filé Djulbastia

Staročeská roštěná

Staročeské roštěnky

Steak Aljaška

Steak Manila

Steak po francouzsku

Strážnická roštěná se šlehačkou

Strážnický divoký šíp

Stupavské roštěnky

Svíčková à la Napoleon

Svíčková na smetaně

Svíčková pečeně na budapešťský způsob

Svíčková pečeně po rýnsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Svíčková pečeně s vínem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg hovězí svíčkové, 15 dkg slaniny, 1.15 lžíce másla, 1/2 lžička sardelové pasty, 1/2 lžička zelené petrželky, 1/2 lžička cibule, 1/2 lžičky citrónové kůry, 3 lžíce kořenové zeleniny, 1/2 menší cibule, 1/2 dl červeného vína, 1/2 lžička hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Smícháme sardelovou pastu, usekanou cibuli, strouhanou citrónovou kůru a petrželku. Odblaněnou svíčkovou protkneme proužky slaniny, osolíme a potřeme kořeněnou směsí. Zbytek slaniny v kastrole vyškvaříme do sklovita, přidáme kousek másla, drobně nakrájenou kořenovou zeleninu a maso na tomto základě po celém povrchu opečeme. Pak je za častého podlévání vývarem pečeme do měkka. Šťávu zahustíme lžičkou mouky, smíchanou se zbylým máslem, přilijeme víno a povaříme asi 5 minut.

www.tacos.cz Přílohy: jemný knedlík, noky, makaróny, smažené bramborové krokety a saláty zeleninové s ovocem. Pro sváteční příležitosti dáme jako přílohu záviny k obložení masa nebo knedlík vařený v ubrousku.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1417x    verze pro tisk

Svíčková podle Romana Pauluse

Svíčková přírodní (nebo zajíc nebo směsi)