cpt. Cook
 

Smažené hovězí se zelenými paprikami a hráškem

Soljanka po gruzínsku

Soljanka po gruzínsku

Soljanka ze svíčkové

Srbské filé Djulbastia

Staročeská roštěná

Staročeské roštěnky

Steak Aljaška

Steak Manila

Steak po francouzsku

Strážnická roštěná se šlehačkou

Strážnický divoký šíp

Stupavské roštěnky

Svíčková à la Napoleon

Svíčková na smetaně

Svíčková pečeně na budapešťský způsob

Svíčková pečeně po rýnsku

Svíčková pečeně s vínem

Česko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Svíčková podle Romana Pauluse

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  1/2 kg hovězí svíčkové, 15 dkg slaniny, 20 dkg kořenové zeleniny, 10 dkg cibule, 15 cl citrónové šťávy, 7.15 dl hovězího vývaru, 3 dkg hořčice, 2 lžičky krystalového cukru, 15 dkg másla, 10 dkg hladké mouky, 150 dkg smetany, olej, sůl, mletý pepř, ocet, bobkový list, nové koření
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozehřejeme olej ve středně velkém hrnci, přidáme osolenou hovězí a prošpikovanou svíčkovou, zprudka opečeme ze všech stran a dáme stranou. V hrnci necháme rozškvařit slaninu, přidáme máslo, nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, zasypeme cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme hořčici, zamícháme, podlejeme vínem a citronovou šťávou, necháme provařit 2 minuty. Do hotového základu zpět vložíme opečenou svíčkovou, koření, podlijeme vývarem a dusíme do měkka minimálně 20 minut. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vývarem.

www.tacos.cz Vyjmeme svíčkovou, šťávu svaříme na poloviční množství a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Za stálého míchání provaříme 10 minut, dochutíme a scedíme. Plátky masa s jemnou omáčkou podáváme s houskovými knedlíky a brusinkovou omáčkou.

vloženo 30.01.2013    zobrazeno 2898x    verze pro tisk

Svíčková přírodní (nebo zajíc nebo směsi)