cpt. Cook
 

Sauté de boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí soté po burgundsku)

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Selský hrnec

Sjomansbiff

Smažené hovězí se zelenými paprikami a hráškem

Soljanka po gruzínsku

Soljanka po gruzínsku

Soljanka ze svíčkové

Srbské filé Djulbastia

Staročeská roštěná

Staročeské roštěnky

Steak Aljaška

Steak Manila

Steak po francouzsku

Strážnická roštěná se šlehačkou

Strážnický divoký šíp

Stupavské roštěnky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Svíčková à la Napoleon

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg hovězí svíčkové, 10 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce mrkve, 1/2 lžíce celeru, 1/2 lžíce petržele, 1/2 velká cibule, 10 dkg uzeného masa, 2 dkg másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 6 lžic madeiry nebo bílé víno a lžička rumu, 15  brambor, 10 dkg šunky, strouhanka, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slaninu vyškvaříme do sklovita, přidáme máslo, pokrájenou zeleninu, cibuli a drobně pokrájené syrové uzené maso. Maso opečeme, podlijeme a pečeme v troubě asi 1 a 1/2 hodiny. Brambory uvaříme. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, procedíme do ni šťávu ze svíčkové a smícháme. Zeleninu a uzené prolisujeme, přidáme víno a trochu šťávy z pečeně, aby směs byla zahoustlá. Pečeni nakrájíme na řezy asi malík silné a do nízké zapékací mísy skládáme řez svíčkové, plátek šunky, řez bramboru pokapaný šťávou. Vše má podlouhlý tvar. Nyní smícháme kašovinu se šťávou a potřeme tím dobře stlačenou směs masa. Povrch posypeme strouhankou, pokapeme máslem a zapečeme 1/4 hodiny. Pečeni obložíme osmaženou nastrouhanou žemlí nebo bramborami posypanými petrželkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2271x    verze pro tisk

Svíčková na smetaně

Svíčková pečeně na budapešťský způsob