cpt. Cook
 

Saltimbocca - Skočdohubky

Sauté de boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí soté po burgundsku)

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Selský hrnec

Sjomansbiff

Smažené hovězí se zelenými paprikami a hráškem

Soljanka po gruzínsku

Soljanka po gruzínsku

Soljanka ze svíčkové

Srbské filé Djulbastia

Staročeská roštěná

Staročeské roštěnky

Steak Aljaška

Steak Manila

Steak po francouzsku

Strážnická roštěná se šlehačkou

Strážnický divoký šíp

Stupavské roštěnky

Svíčková à la Napoleon

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Svíčková na smetaně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg hovězí svíčkové, sůl, 6 dkg slaniny, 4 dkg tuku, 1/2  cibule, kořenová zelenina, bobkový list, nové koření, mletý pepř, tymián, 1/4 l kysané smetany, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře uleželé maso nebo naloženou zvěřinu protáhneme slaninou, osolíme a opepříme. Na omastku zpěníme současně cibuli a všechnu kořenovou zeleninu, oškrábanou i nakrájenou, a osmažíme ji, maso vložíme do omastku a po všech stranách nejprve opečeme, pak přidáme všechno koření, pepř, nové koření, bobkový list a hlavně tymián. Maso za občasného podlévání pečeme do měkka. Když je již upečené, vyjmeme je. Šťávu protlačíme cedníkem i se vší zeleninou a zahustíme kyselou smetanou s trochou mouky, povaříme na omáčku, maso zatím nakrájíme a vložíme zpět přihřát. Podáváme s houskovými knedlíky.

www.tacos.cz Zajíce, předem naloženého, připravujeme právě tak. Králíka musíme předem také marinovat v octové vodě s kořením. Srnčí maso předem uleželé nebo naložené pečeme rovněž tak.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Svíčková na smetaně, knedlík, zeleninová polévka nebo ovoce po obědě, aby nechyběly látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3126x    verze pro tisk