cpt. Cook
 

Sauté de boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí soté po burgundsku)

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Selský hrnec

Sjomansbiff

Smažené hovězí se zelenými paprikami a hráškem

Soljanka po gruzínsku

Soljanka po gruzínsku

Soljanka ze svíčkové

Srbské filé Djulbastia

Staročeská roštěná

Staročeské roštěnky

Steak Aljaška

Steak Manila

Steak po francouzsku

Strážnická roštěná se šlehačkou

Strážnický divoký šíp

Stupavské roštěnky

Svíčková à la Napoleon

Svíčková na smetaně

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Svíčková pečeně na budapešťský způsob

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg hovězí svíčkové, 1/2 dl oleje, 10 dkg cibule, 2 dkg mleté papriky, 20 dkg šunkového vepřového kolena, 2 dkg soli, 8 dkg slaniny, 10 dkg čerstvých hub, 12 dkg husích jater, 115 dkg paprik, 8 dkg zeleného hrášku
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hrnci rozehřát část oleje. Přidat nadrobno nakrájenou cibuli a osmahnout dozlatova. Posypat červenou paprikou a ihned rozředit vodou. Přidat nadrobno pokrájené šunkové koleno, osolit a přikryté vařit 30 - 40 minut, až vznikne hustý perkelt. Poté šťávu přecedit a odstavit stranou. Na malé kostičky nakrájenou slaninu nechat zesklovatět a přidat oloupané, dobře omyté a na kostičky nakrájené houby, stejně pokrájená husí játra a nakonec paprikové lusky. Jsou-li všechny přísady osmahnuty, zalít šťávou z perkeltu a vše přivést k varu. Nakonec vmíchat uvařený zelený hrášek. Stejně velké řízky lehce naklepat, osolit a na troše oleje středně propéci. Řízky položit na rýži, přelít připraveným ragú a jako přílohu podávat 'mřížkové' bramborové plátky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2103x    verze pro tisk