cpt. Cook
 

Telecí kotouč sváteční

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí kýta na Magyaróvárský způsob

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg telecího masa, 2 dkg soli, 15 cl oleje, 15 dkg másla, 15 dkg cibule, 215 dkg čerstvých hub, 15 dkg zelené petrželky, 2 g mletého pepře, 1/2  žloutek, 12 dkg šunky, 12 dkg tvrdého sýra
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z telecí kýty odříznout řízky 140 - 160 g a lehce je naklepat. Omýt a v horkém oleji po obou stranách dohněda opéci. Opečené řízky odložit stranou. Očištěné a omyté houby pokrájet na malé kousky. Na pánvi rozehřát máslo, přidat nadrobno pokrájenou cibuli a nechat zesklovatět. Přidat pokrájené houby, ochutit solí, petrželkou a mletým pepřem a za častého míchání je dobře osmažit. Sejmout z plotny a přimíchat syrový žloutek. Opečené telecí řízky potřít připravenou houbovou kaší a pokrýt plátkem šunky. Navrch položit plátky tučného Óvárského sýra a zapéci v horké troubě, až se bude sýr roztékat. Na talíř servírovat rýži se zeleným hráškem, na rýži položit zapečené telecí řízky a kolem zalít vypečenou šťávou. Jako přílohu podávat hranolky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1805x    verze pro tisk

Telecí kýta naložená podle M. D. Rettigové

Telecí marengo
(Veau marengo)

Telecí maso dušené (à la creme)

Telecí maso po provensálsku

Telecí maso s černým kořenem nebo s chřestem

Telecí maso s jemnou omáčkou

Telecí maso s omáčkou z tuňáka
(Vitello tonnato)

Telecí maso zadělávané se zeleninou

Telecí medailónky

Telecí medailónky Dunajec

Telecí medailónky na kanapkách

Telecí medailónky na smetaně

Telecí medailónky na žampiónech

Telecí medailónky tessinské

Telecí medailónky v sýrovém těstě

Telecí na citrónu se smetanou

Telecí na paprice s párkem

Telecí na způsob bažanta