cpt. Cook
 

Telecí kotlety à la Nelson II

Telecí kotouč sváteční

Telecí kýta na Magyaróvárský způsob

Telecí kýta naložená podle M. D. Rettigové

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí marengo

Veau marengo

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.15 kg telecího ramínka nebo špičky, 1/2 kg rajčat, 115 dkg žampiónů, 4  cibule, 1/2 sklenka bílého vína, 1/2 stroužek česneku, 2 sklenky vývaru, sůl, mletý pepř, 15 dkg másla, tymián, bobkový list
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájejte maso na kousky a orestujte v hrnci na trošce másla. Když jsou kousky telecího dozlatova opečené, přidejte mouku a dobře promíchejte. Přidejte nasekaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, oloupaná rajčata nakrájená na kousky, tymián a bobkový list, osolte a opepřete. Zalijte bílým vínem a vodou nebo bujónem. Nechte dusit na mírném ohni jeden a půl hodiny. Pak přidejte oloupané a očištěné, ale neomyté žampióny. Nechte vařit ještě čtvrt hodiny a podávejte.

www.tacos.cz Příloha: bramborová kaše nebo těstoviny

vloženo 06.09.2007    zobrazeno 2634x    verze pro tisk

Telecí maso dušené (à la creme)

Telecí maso po provensálsku

Telecí maso s černým kořenem nebo s chřestem

Telecí maso s jemnou omáčkou

Telecí maso s omáčkou z tuňáka
(Vitello tonnato)

Telecí maso zadělávané se zeleninou

Telecí medailónky

Telecí medailónky Dunajec

Telecí medailónky na kanapkách

Telecí medailónky na smetaně

Telecí medailónky na žampiónech

Telecí medailónky tessinské

Telecí medailónky v sýrovém těstě

Telecí na citrónu se smetanou

Telecí na paprice s párkem