cpt. Cook
 

Telecí kotouč sváteční

Telecí kýta na Magyaróvárský způsob

Telecí kýta naložená podle M. D. Rettigové

Telecí marengo
(Veau marengo)

Telecí maso dušené (à la creme)

Telecí maso po provensálsku

Telecí maso s černým kořenem nebo s chřestem

Telecí maso s jemnou omáčkou

Telecí maso s omáčkou z tuňáka
(Vitello tonnato)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí maso zadělávané se zeleninou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg telecí kýty, 8 dkg másla, 1/2  květáku, 1/4  celeru, petržel (kousek), 1/2  mrkev, 1/2  cibule, 3 dkg hrubé mouky, 1/2  žloutek, 1/2 šálek mléka, sůl, karí koření, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky a osmahneme na polovině másla. Pak přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme a za mírného podlévání dusíme. Květák uvaříme v osolené vodě zvlášť. Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou zředíme trochou vývaru z květáku a povaříme na hustou hladkou omáčku. Do omáčky přidáme maso se zeleninou a omáčku ještě ochutíme karí kořením a žloutkem rozmíchaným v troše mléka. Nakonec přidáme sekanou petržel.

www.tacos.cz Příloha: rýže, těstoviny nebo malé houskové knedlíčky

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1730x    verze pro tisk

Telecí medailónky

Telecí medailónky Dunajec

Telecí medailónky na kanapkách

Telecí medailónky na smetaně

Telecí medailónky na žampiónech

Telecí medailónky tessinské

Telecí medailónky v sýrovém těstě

Telecí na citrónu se smetanou

Telecí na paprice s párkem

Telecí na způsob bažanta