cpt. Cook
 

Telecí kotlety à la Nelson II

Telecí kotouč sváteční

Telecí kýta na Magyaróvárský způsob

Telecí kýta naložená podle M. D. Rettigové

Telecí marengo
(Veau marengo)

Telecí maso dušené (à la creme)

Telecí maso po provensálsku

Telecí maso s černým kořenem nebo s chřestem

Telecí maso s jemnou omáčkou

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí maso s omáčkou z tuňáka

Vitello tonnato

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  celer, 1/2  mrkev, 1/2  cibule, 1/2 kg telecího masa (ořech), 1/2  bobkový list, 2  hřebíčky, 1/4 l bílého vína, 1/2 lžička soli, 115 dkg tuňáka ve vlastní šťávě, 3  sardelové řezy v oleji, 2  žloutky, 2 lžíce kaparů, 1/2  citrónu, několik lžic vývaru z tuňáka, 2 dl olivového oleje, sůl, mletý pepř, 1.15  citrónu, 1/2 lžíce kaparů
zkopírováno z http://www.tacos.cz Celer, mrkev a cibuli pokrájejte na větší kousky a dejte je s masem, bobkovým listem, hřebíčky a suchým bílým vínem do hrnce. Přikryté nechte 24 hodin v chladu uležet. Druhý den přidejte tolik vody, aby bylo maso ponořené a se solí přiveďte k varu. Vařte za nízké teploty bez pokličky asi hodinu.

www.tacos.cz Tuňáka dejte na papírový ubrousek okapat. Sardelové řezy osušte a rozkrájete nadrobno. Maso tuňáka, sardele, žloutky a kapary důkladně promíchejte s citrónovou šťávou, až vznikne kaše. Vmíchejte do ní několik polévkových lžic vývaru z tuňáka a olivový olej, který budete přidávat postupně, až vznikne hustá omáčka. Osolte a opepřete.

www.tacos.cz Maso nakrájejte na tenké plátky aupravte na plochou mísu. Rovnoměrně je přelijte omáčkou, nepřikryté nechte v chladnu odležet. Citrón pokrájejte na tenké plátky a maso jím ozdobte. Posypte kapary.

vloženo 23.06.2007    zobrazeno 2028x    verze pro tisk

Telecí maso zadělávané se zeleninou

Telecí medailónky

Telecí medailónky Dunajec

Telecí medailónky na kanapkách

Telecí medailónky na smetaně

Telecí medailónky na žampiónech

Telecí medailónky tessinské

Telecí medailónky v sýrovém těstě

Telecí na citrónu se smetanou

Telecí na paprice s párkem