cpt. Cook
 

Ražniči

Ruské karbanátky plněné

Saltimbocca alla romana
(Telecí plátky se šunkou na šalvěji)

Smažené řízky (nebo kotlety)

Stifádo
(Pikantní telecí na šalotce)

Stomna kebap

Svíčková pečeně na Szekszáderský způsob

Špikovaná telecí pečeně

Šumavský měšec

Telecí (vepřové) kotlety

Telecí dušené na kmíně

Telecí dušené s citrónovou omáčku

Telecí filé Orloff

Telecí filé v kapustě

Telecí hrnec

Telecí hrudí

Telecí hřbet se sýrovou kůrčičkou

Telecí karbanátky (miláčci)

Telecí kotleta na tokajský způsob

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí kotlety a la Nelson I

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  telecí kotlety, 2 lžíce másla, 1/4 kg žampiónů, sůl, zelená petrželka,  trochu hladké mouky, 15 dkg parmazánu nebo čedaru, 2 lžíce strouhanky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na necelé lžíci másla podusíme neloupané, omyté a jemné usekané žampióny, přidáme petrželku a ke konci zaprášíme moukou, mírně podlijeme a krátce necháme přejít varem. Kotlety naklepeme, osolíme, poprášíme slabě moukou a na másle po obou stranách opečeme jako minutku. Vložíme je do vymaštěné nízké zapékací mísy, povrch potřeme žampiónovou smíšeninou, posypeme strouhaným sýrem smíchaným s vláčnou strouhankou, pokapeme máslem, ve kterém jsme opékali kotlety, a zapečeme, až sýr roztaje a mírně zrůžoví.

www.tacos.cz Příloha: dušený hrášek a opékané malé brambory nebo rýže a hlávkový salát s citrónem

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2654x    verze pro tisk