cpt. Cook
 

Telecí kotouč sváteční

Telecí kýta na Magyaróvárský způsob

Telecí kýta naložená podle M. D. Rettigové

Telecí marengo
(Veau marengo)

Telecí maso dušené (à la creme)

Telecí maso po provensálsku

Telecí maso s černým kořenem nebo s chřestem

Telecí maso s jemnou omáčkou

Telecí maso s omáčkou z tuňáka
(Vitello tonnato)

Telecí maso zadělávané se zeleninou

Telecí medailónky

Telecí medailónky Dunajec

Telecí medailónky na kanapkách

Švýcarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí medailónky na smetaně

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  115 dkg telecí kýty, 2 dkg másla, 3 cl přírodního bílého vína, 15 cl šťávy z telecí pečeně, 15 cl smetany, sůl, mletý pepř, 3 dkg oleje, 2 dkg hladké mouky, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dva menší asi 15-20 mm silné plátky telecího masa z kýty na jednu porci se lehce naklepou, upraví do kulatého tvaru, osolí, opepří, obalí v mouce a rychle se po obou stranách opečou v horkém oleji do zlatova a vyjmou. Olej se sleje, na pánev se přidá kousek čerstvého másla, trochu bílého přírodního vína, šťávy z telecí pečeně a smetany. Omáčka se rychle povaří, podle potřeby dochutí a opečené medailónky se v ní krátce podusí. Před podáním se polijí jen nepatrně omáčkou a posypou sekanou zelenou petrželi, zbylá omáčka se podává v omáčníku.

www.tacos.cz Příloha: vařená nebo dušená rýže, domácí široké nudle maštěné máslem nebo smažené bramborové hranolky

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2865x    verze pro tisk

Telecí medailónky na žampiónech

Telecí medailónky tessinské

Telecí medailónky v sýrovém těstě

Telecí na citrónu se smetanou

Telecí na paprice s párkem

Telecí na způsob bažanta