cpt. Cook
 

Telecí kotouč sváteční

Telecí kýta na Magyaróvárský způsob

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí kýta naložená podle M. D. Rettigové

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg telecí kýty, 1/2 šálek vinného octa, 1/2 šálek vody, 1/2 menší cibule, 1/2  bobkový list,  špetka tymiánu, 15 zrnek celého pepře, 15 zrnek nového koření,  špetka mletého zázvoru, 15 dkg slaniny, 2 lžíce másla, sůl, 1/2 dl bílého vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z octa, vody, cibule pokrájené na plátky a koření svaříme marinádu asi 10 minut. Vychladlou nalijeme na maso vložené v porcelánové nádobě a necháme v chladu 2-3 dny marinovat. Maso musíme denně obrátit. Před úpravou maso dáme okapat, osolíme, protkneme proužky slaniny. V kastrole sklovitě vyškvaříme zbylou slaninu, přidáme máslo a maso opečeme. Pak je dopečeme za častého podlévání marinádou a vypečenou šťávou. Ku konci přilijeme víno a ještě 10 minut pečeme.

www.tacos.cz Příloha: žemlový nákyp, slané lívance ze strouhanky, noky z odpalovaného těsta smažené

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2535x    verze pro tisk

Telecí marengo
(Veau marengo)

Telecí maso dušené (à la creme)

Telecí maso po provensálsku

Telecí maso s černým kořenem nebo s chřestem

Telecí maso s jemnou omáčkou

Telecí maso s omáčkou z tuňáka
(Vitello tonnato)

Telecí maso zadělávané se zeleninou

Telecí medailónky

Telecí medailónky Dunajec

Telecí medailónky na kanapkách

Telecí medailónky na smetaně

Telecí medailónky na žampiónech

Telecí medailónky tessinské

Telecí medailónky v sýrovém těstě

Telecí na citrónu se smetanou

Telecí na paprice s párkem

Telecí na způsob bažanta