cpt. Cook
 

Telecí kotouč sváteční

Telecí kýta na Magyaróvárský způsob

Telecí kýta naložená podle M. D. Rettigové

Telecí marengo
(Veau marengo)

Telecí maso dušené (à la creme)

Telecí maso po provensálsku

Telecí maso s černým kořenem nebo s chřestem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí maso s jemnou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg telecí kýty, 15 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, 1/2  cibule, 1/2  celeru, 1/2 lžíce kaparů, 1/4 l kysané smetany, 1/2 lžička hladké mouky, 1/2 dl bílého vína, sardelové máslo, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z masa upravíme váleček a převážeme motouzem. V kastrole rozpustíme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme máslo, a osolené maso po celém povrchu opečeme. Pak je dusíme při mírném podlévání do poloměkka. Přidáme cibuli vcelku a na nudličky nakrájený celer. Ke konci přípravy necháme pečeni bez poklice na povrchu opéci. Přilijeme smetanu smíchanou s moukou a víno a necháme povařit. Povrch pečeně potřeme sardelovým máslem a zbytek přidáme do omáčky. Ještě několikrát pečeni polijeme omáčkou, pak ji vyjmeme a nakrájíme. Omáčku podáme v omáčníku, necedíme ji, vyjmeme jen cibuli. Stejným způsobem možno připravit i maso králičí.

www.tacos.cz Příloha: jemné noky nebo knedlík

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2625x    verze pro tisk

Telecí maso s omáčkou z tuňáka
(Vitello tonnato)

Telecí maso zadělávané se zeleninou

Telecí medailónky

Telecí medailónky Dunajec

Telecí medailónky na kanapkách

Telecí medailónky na smetaně

Telecí medailónky na žampiónech

Telecí medailónky tessinské

Telecí medailónky v sýrovém těstě

Telecí na citrónu se smetanou

Telecí na paprice s párkem

Telecí na způsob bažanta