cpt. Cook
 

Slovácký guláš s vepřovými játry

Smetanový vepřový cassoulet s hruškou

Srbská směs

Srbský guláš

Srbský guláš

Srdcový guláš

Svratecký guláš

Szegedínský guláš

Ševcovský guláš

Šumavský masový kotlík

Tatranský guláš

Telecí guláš
(Kalbsgulasch)

Telecí guláš se smetanou

Telecí ragú

Telecí ragú s chřestem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí smetanový guláš se žampióny

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg telecí plece, 3 lžíce hladké mouky, 3  šalotky, 2 lžíce přepuštěného másla, sůl, mletý pepř, 1/2 lžička mleté papriky, 1/2 lžička středně ostré hořčice, 1/2  bobkový list, 1/2 l suchého bílého vína, 3 dl instantního masového vývaru, 40 dkg žampiónů, 2 lžíce oleje, 20 dkg smetany, 1/2 svazek pažitky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky a poprášíme moukou. Šalotky oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V dostatečně velkém kastrolu rozpálíme máslo a maso v něm ze všech stran zprudka opečeme. Maso opékáme postupně, opečenou porci z kastrolu vždy vyjmeme, k poslední porci pak přidáme šalotku, kterou necháme zesklovatět. Opečené maso vrátíme zpět do kastrolu, osolíme je a opepříme, kastrol odstavíme ze sporáku a maso zaprášíme paprikou. Přimícháme hořčici, přidáme bobkový list a vše podlijeme vínem a masovým vývarem. Guláš přivedem k varu a 45 minut dusíme na mírném ohni. Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a na teflonové pánvi je v rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Žampióny osolíme, opepříme a pánev odstavíme. Jakmile maso dostatečně změkne, vmícháme smetanu a guláš necháme nezakrytý ještě několik minut povařit do krémova. Nakonec vmícháme žampióny.

www.tacos.cz Na talíři ozdobíme guláš nasekanou pažitkou.

www.tacos.cz Příloha: houskové knedlíky s petrželkou, ryzlink

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1615x    verze pro tisk

Tokáň Děvín

Ukrajinský guláš

Valašský guláš se zelím a žampióny

Vepřové ragú na bramborácích