cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřové ragú na pepři

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  bobkový list, 1/2 lžička celého pepře, 4 zrnka nového koření, 1/8 l červeného vína, 1/8 l vývaru, 4 lžíce octa, 3 dkg perníku nebo chleba, 60 dkg vepřového ramínka, 30 dkg cibule, 15 dkg slaniny (prorostlé), 20 dkg mrkve, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžíce rybízové marmelády (rybízového želé), 1/2 lžičky zeleného pepře, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Koření roztlučte na jemno. Povařte 10 minut s červeným vínem, vývarem, octem, perníkem nebo chlebem, pak přeceďte.

www.tacos.cz Ragú můžete připravit z různých druhů masa, pro tento recept použijte šťavnaté maso z ramínka nebo plece. Nakrájejte je na dvoucentimetrové kousky. Slaninu nakrájejte na kostičky, při střední teplotě ji rozpečte, přidejte maso, obracejte a opékejte do zlatova. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a rovněž opečte do zlatova. Maso zalijte okořeněným vývarem a duste při nízké teplotě.

www.tacos.cz Mrkev očistěte a nakrájejte na tekná kolečka. Přidejte 15 minut před dokončením (asi po 45 minutách) k masu společně s paprikou, rybízovým želé a zeleným pepřem. Omáčku ochuťte.

www.tacos.cz Příloha: bramborová kaše nebo bramborové knedlíky

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3017x    verze pro tisk

Vepřové ragú se smetanovou omáčkou

Vepřové ragú se smetanovou omáčkou

Vepřové ragú se špagetami

Vepřový guláš

Vepřový guláš

Vepřový guláš na pivě a česneku

Vepřový guláš s rajčatovou šťávou

Vepřový guláš se zelím

Vepřový perkelt

Záhorácký smetanový guláš

Zálesácký guláš

Zapékané krůtí ragú

Zbojnický vepřový guláš

Zelenina s masovými knedlíčky

Zeleninový guláš s vepřovým masem