cpt. Cook
 

Tokáň Děvín

Ukrajinský guláš

Valašský guláš se zelím a žampióny

Vepřové ragú na bramborácích

Vepřové ragú na pepři

Vepřové ragú se smetanovou omáčkou

Vepřové ragú se smetanovou omáčkou

Vepřové ragú se špagetami

Vepřový guláš

Vepřový guláš

Vepřový guláš na pivě a česneku

Vepřový guláš s rajčatovou šťávou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřový guláš se zelím

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg tučného vepřového masa, 3/8 kg kysaného zelí, 1/2  cibule, sůl, mletá paprika, 1/2 lžíce vepřového sádla, 1/4 l kysané smetany, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tento guláš sikulský (Székely), nesprávně zvaný szegedínský, je dobrou obměnou v době zimní. Děláme jej hlavně z masa vepřového, ale můžeme použít i králíka, ke kterému však je třeba přidat slaninu, aby nebyl suchý. Když je maso poloměkké, přidáme k němu kysané zelí, to však nepereme, jen drobněji pokrájíme. Když je maso již měkké, zahustíme kyselou smetanou s trochou mouky.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Guláš sikulský se zelím a brambory. Maso dodá bílkoviny, přikrm sytí a zelí v guláši přidá látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2233x    verze pro tisk

Vepřový perkelt

Záhorácký smetanový guláš

Zálesácký guláš

Zapékané krůtí ragú

Zbojnický vepřový guláš

Zelenina s masovými knedlíčky

Zeleninový guláš s vepřovým masem