cpt. Cook
 

Vepřové ragú na pepři

Vepřové ragú se smetanovou omáčkou

Vepřové ragú se smetanovou omáčkou

Vepřové ragú se špagetami

Vepřový guláš

Vepřový guláš

Vepřový guláš na pivě a česneku

Vepřový guláš s rajčatovou šťávou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřový guláš se zelím

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg tučného vepřového masa, 3/8 kg kysaného zelí, 1/2  cibule, sůl, mletá paprika, 1/2 lžíce vepřového sádla, 1/4 l kysané smetany, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tento guláš sikulský (Székely), nesprávně zvaný szegedínský, je dobrou obměnou v době zimní. Děláme jej hlavně z masa vepřového, ale můžeme použít i králíka, ke kterému však je třeba přidat slaninu, aby nebyl suchý. Když je maso poloměkké, přidáme k němu kysané zelí, to však nepereme, jen drobněji pokrájíme. Když je maso již měkké, zahustíme kyselou smetanou s trochou mouky.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Guláš sikulský se zelím a brambory. Maso dodá bílkoviny, přikrm sytí a zelí v guláši přidá látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2059x    verze pro tisk

Vepřový perkelt

Záhorácký smetanový guláš

Zálesácký guláš

Zapékané krůtí ragú

Zbojnický vepřový guláš

Zelenina s masovými knedlíčky

Zeleninový guláš s vepřovým masem