cpt. Cook
 

Játra se slaninou na tymiánu

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Játra smažená

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg vepřových jater (telecích), sůl, 2  vejce, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhané housek, mletý pepř, majoránka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Játra telecí jsou jemnější než vepřová, hovězí se na tuto úpravu nehodí. Játra se také nesmějí ani dlouho smažit, ani nesmějí dlouho stát, aby nebyla tvrdá. Z jater nakrájíme silnější řízky, ale nesolíme je, nýbrž na jedné straně sypeme pepřem a na druhé majoránkou. Pak je obalíme v mouce, vejci a strouhané housce a teprve vysmažená osolíme. Smažíme je nejdéle 8 minut. Podáváme s bramborovou kaší a přidáme ovšem i salát ze syrové zeleniny.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5146x    verze pro tisk

Játrová paštika
(Pâté de foie)

Jazyk po čínsku

Králičí játra na karí

Krev husí nebo vepřová

Ledvinky

Ledvinky na mátě peprné

Ledvinky na šalvěji

Maďarská játra

Medailónky z brzlíku zapékané s banány

Mozeček

Neapolská játra s česnekem

Paštika z drůbežích jater

Paštika z kachních jater

Pečená husí játra na maďarský způsob

Pečené ledvinky s omáčkou

Pekingské ledvinky

Plíčky telecí (jehněčí)

Postřekovské ledvinky