cpt. Cook
 

Játra se slaninou na tymiánu

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Játra smažená

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg vepřových jater (telecích), sůl, 2  vejce, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhané housek, mletý pepř, majoránka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Játra telecí jsou jemnější než vepřová, hovězí se na tuto úpravu nehodí. Játra se také nesmějí ani dlouho smažit, ani nesmějí dlouho stát, aby nebyla tvrdá. Z jater nakrájíme silnější řízky, ale nesolíme je, nýbrž na jedné straně sypeme pepřem a na druhé majoránkou. Pak je obalíme v mouce, vejci a strouhané housce a teprve vysmažená osolíme. Smažíme je nejdéle 8 minut. Podáváme s bramborovou kaší a přidáme ovšem i salát ze syrové zeleniny.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5929x    verze pro tisk

Játrová paštika
(Pâté de foie)

Jazyk po čínsku

Králičí játra na karí

Krev husí nebo vepřová

Kuřecí játra v omáčce piri-piri
(Foies de volaille sauce piri-piri)

Ledvinky

Ledvinky na mátě peprné

Ledvinky na šalvěji

Maďarská játra

Medailónky z brzlíku zapékané s banány

Mozeček

Neapolská játra s česnekem

Paštika z drůbežích jater

Paštika z kachních jater

Pečená husí játra na maďarský způsob

Pečené ledvinky s omáčkou

Pekingské ledvinky

Plíčky telecí (jehněčí)