cpt. Cook
 

Játra se slaninou na tymiánu

Játra smažená

Játrová paštika
(Pâté de foie)

Jazyk po čínsku

Králičí játra na karí

Krev husí nebo vepřová

Ledvinky

Ledvinky na mátě peprné

Ledvinky na šalvěji

Maďarská játra

Medailónky z brzlíku zapékané s banány

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mozeček

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3  mozečky vepřové (nebo třetinu uvedeného množství hovězích), 3 lžíce vepřového sádla, 1/2  cibule, sůl, kmín, 4  vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz Může být nejen telecí nebo vepřový, nýbrž i hovězí, který je nejvydatnější. Před použitím namočíme mozek asi na 1/4 hodiny do studené vody, pak totiž s něho lehce stáhneme blanky a žilky. Na omastku zpěníme posekanou cibulku, přidáme posekaný mozeček, osolíme, okmínujeme a stále mícháme, až se mozeček rozejde a udusí. Potom do něho rozbijeme několik vajíček, přisolíme a za stálého míchání ještě chvilku podusíme.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Mozeček s vajíčky, chléb a salát nebo syrová zelenina. Mozek i vejce živí bílkovinami, chléb sytí a zelenina přidá látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2773x    verze pro tisk

Neapolská játra s česnekem

Paštika z drůbežích jater

Paštika z kachních jater

Pečená husí játra na maďarský způsob

Pečené ledvinky s omáčkou

Pekingské ledvinky

Plíčky telecí (jehněčí)

Postřekovské ledvinky