cpt. Cook
 

Játra se slaninou na tymiánu

Játra smažená

Játrová paštika
(Pâté de foie)

Jazyk po čínsku

Králičí játra na karí

Krev husí nebo vepřová

Kuřecí játra v omáčce piri-piri
(Foies de volaille sauce piri-piri)

Ledvinky

Ledvinky na mátě peprné

Ledvinky na šalvěji

Maďarská játra

Medailónky z brzlíku zapékané s banány

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mozeček

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3  mozečky vepřové (nebo třetinu uvedeného množství hovězích), 3 lžíce vepřového sádla, 1/2  cibule, sůl, kmín, 4  vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz Může být nejen telecí nebo vepřový, nýbrž i hovězí, který je nejvydatnější. Před použitím namočíme mozek asi na 1/4 hodiny do studené vody, pak totiž s něho lehce stáhneme blanky a žilky. Na omastku zpěníme posekanou cibulku, přidáme posekaný mozeček, osolíme, okmínujeme a stále mícháme, až se mozeček rozejde a udusí. Potom do něho rozbijeme několik vajíček, přisolíme a za stálého míchání ještě chvilku podusíme.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Mozeček s vajíčky, chléb a salát nebo syrová zelenina. Mozek i vejce živí bílkovinami, chléb sytí a zelenina přidá látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3381x    verze pro tisk

Neapolská játra s česnekem

Paštika z drůbežích jater

Paštika z kachních jater

Pečená husí játra na maďarský způsob

Pečené ledvinky s omáčkou

Pekingské ledvinky

Plíčky telecí (jehněčí)