cpt. Cook
 

Játra se slaninou na tymiánu

Játra smažená

Játrová paštika
(Pâté de foie)

Jazyk po čínsku

Králičí játra na karí

Krev husí nebo vepřová

Kuřecí játra v omáčce piri-piri
(Foies de volaille sauce piri-piri)

Ledvinky

Ledvinky na mátě peprné

Ledvinky na šalvěji

Maďarská játra

Medailónky z brzlíku zapékané s banány

Mozeček

Neapolská játra s česnekem

Paštika z drůbežích jater

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Paštika z kachních jater

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg kachních jater (mohou být jakákoliv drůbeží), 715 dkg vepřového bůčku, 4 lžíce koňaku nebo Madeira, mletý pepř, sůl, muškátový oříšek, 15 dkg slaniny
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejdříve nakrájíme necelou třetinu jater na půlcentimetrové plátky a dáme je stranou. Ostatní játra umeleme s vepřovým bokem, osolíme, opepříme, strouhneme muškátového oříšku a přilijeme koňak. Vše dobře promícháme.

www.tacos.cz Kameninovou nebo litinovou misku (může být i ohnivzdorné sklo) vyložíme plátky slaniny, na které stejnoměrně rozetřeme půlku masové směsi. Poklademe plátky jater a znovu vrstvíme mleté maso. Nahoře ozdobíme plátky slaniny.

www.tacos.cz Zvolna pečeme v troubě, přikryté pokličkou nebo alobalem, asi dvě hodiny. Paštika se jí studená s bílou vekou.

www.tacos.cz Ty francouzské paštiky! Je jich na tucty, jedna lepší než druhá. Od nejjemnějších périgordských s husími játry a lanýži až po venkovské paštiky, 'pate de campagne', které jsou v každém městečku, vesnici a rodině jiné, všude výborné.

www.tacos.cz Příprava paštik je převážně záležitost mužská a Francouzi jsou v paštikách pravými a nedostižnými mistry.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4069x    verze pro tisk

Pečená husí játra na maďarský způsob

Pečené ledvinky s omáčkou

Pekingské ledvinky

Plíčky telecí (jehněčí)