cpt. Cook
 

Játra se slaninou na tymiánu

Játra smažená

Játrová paštika
(Pâté de foie)

Jazyk po čínsku

Králičí játra na karí

Krev husí nebo vepřová

Ledvinky

Ledvinky na mátě peprné

Ledvinky na šalvěji

Maďarská játra

Medailónky z brzlíku zapékané s banány

Mozeček

Neapolská játra s česnekem

Paštika z drůbežích jater

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Paštika z kachních jater

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg kachních jater (mohou být jakákoliv drůbeží), 715 dkg vepřového bůčku, 4 lžíce koňaku nebo Madeira, mletý pepř, sůl, muškátový oříšek, 15 dkg slaniny
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejdříve nakrájíme necelou třetinu jater na půlcentimetrové plátky a dáme je stranou. Ostatní játra umeleme s vepřovým bokem, osolíme, opepříme, strouhneme muškátového oříšku a přilijeme koňak. Vše dobře promícháme.

www.tacos.cz Kameninovou nebo litinovou misku (může být i ohnivzdorné sklo) vyložíme plátky slaniny, na které stejnoměrně rozetřeme půlku masové směsi. Poklademe plátky jater a znovu vrstvíme mleté maso. Nahoře ozdobíme plátky slaniny.

www.tacos.cz Zvolna pečeme v troubě, přikryté pokličkou nebo alobalem, asi dvě hodiny. Paštika se jí studená s bílou vekou.

www.tacos.cz Ty francouzské paštiky! Je jich na tucty, jedna lepší než druhá. Od nejjemnějších périgordských s husími játry a lanýži až po venkovské paštiky, 'pate de campagne', které jsou v každém městečku, vesnici a rodině jiné, všude výborné.

www.tacos.cz Příprava paštik je převážně záležitost mužská a Francouzi jsou v paštikách pravými a nedostižnými mistry.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3503x    verze pro tisk

Pečená husí játra na maďarský způsob

Pečené ledvinky s omáčkou

Pekingské ledvinky

Plíčky telecí (jehněčí)

Postřekovské ledvinky