cpt. Cook
 

Játra se slaninou na tymiánu

Játra smažená

Játrová paštika
(Pâté de foie)

Jazyk po čínsku

Králičí játra na karí

Krev husí nebo vepřová

Kuřecí játra v omáčce piri-piri
(Foies de volaille sauce piri-piri)

Ledvinky

Ledvinky na mátě peprné

Ledvinky na šalvěji

Maďarská játra

Medailónky z brzlíku zapékané s banány

Mozeček

Neapolská játra s česnekem

Paštika z drůbežích jater

Paštika z kachních jater

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečená husí játra na maďarský způsob

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg husích jater, 4 dl mléka, 2 dkg soli, 20 dkg tuku, 3 g celého pepře, 15 g mleté papriky, 10 dkg cibule
zkopírováno z http://www.tacos.cz Před přípravou pokrmu namočit husí játra na půl hodiny do mléka. Po vyjmutí nechat okapat, osušit čistým ubrouskem a osolit. V hrnci rozpustit sádlo, vložit játra a orestovat jen několik minut, než získají barvu. Pak do poloviny zalít vodou. Přidat očištěné celé cibulky, celý pepř a lehce osolit. Pod pokličkou péci v troubě tak dlouho, než se voda vyvaří. Bez poličky pak ponechat v troubě, než se játra orestují ze všech stran. Opečená játra vyjmout a pokrájet na plátky. Tuk přelít přes sítko, přidat trochu sladké papriky a nechat zrůžovět. Při servírování podávat na talíři bramborovou kaši, do středu umístit játra a zalít šťávou z jater.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2444x    verze pro tisk

Pečené ledvinky s omáčkou

Pekingské ledvinky

Plíčky telecí (jehněčí)