cpt. Cook
 

Játra se slaninou na tymiánu

Játra smažená

Játrová paštika
(Pâté de foie)

Jazyk po čínsku

Králičí játra na karí

Krev husí nebo vepřová

Kuřecí játra v omáčce piri-piri
(Foies de volaille sauce piri-piri)

Ledvinky

Ledvinky na mátě peprné

Ledvinky na šalvěji

Maďarská játra

Medailónky z brzlíku zapékané s banány

Mozeček

Neapolská játra s česnekem

Paštika z drůbežích jater

Paštika z kachních jater

Pečená husí játra na maďarský způsob

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečené ledvinky s omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  vepřové ledvinky, 10 dkg másla, sůl, mletý pepř, 1/2 sklenky bílého vína, 1/2 lžička hořčice, zelená petrželka, 1/2 lžička citrónové šťávy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ledvinky odblaníme, osušíme a na rozpáleném másle opečeme po obou stranách (asi 10 až 15 minut). Osolíme, přendáme na ohřátou mísu, rychle nakrájíme na tenké plátky, přiklopíme a postavíme na kastrol s horkou vodou, než připravíme omáčku. Do kastrolku, ve kterém jsme pekli ledvinky, nalijeme víno, zředěnou hořčici, přidáme asi půl lžíce másla, sekanou petrželku, pepř a citrónovou šťávu. Necháme prohřát, ale nevaříme, nalijeme na ledvinky a podáváme horké s chlebem opečeným na másle.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3233x    verze pro tisk

Pekingské ledvinky

Plíčky telecí (jehněčí)