cpt. Cook
 

Játra se slaninou na tymiánu

Játra smažená

Játrová paštika
(Pâté de foie)

Jazyk po čínsku

Králičí játra na karí

Krev husí nebo vepřová

Kuřecí játra v omáčce piri-piri
(Foies de volaille sauce piri-piri)

Ledvinky

Ledvinky na mátě peprné

Ledvinky na šalvěji

Maďarská játra

Medailónky z brzlíku zapékané s banány

Mozeček

Neapolská játra s česnekem

Paštika z drůbežích jater

Paštika z kachních jater

Pečená husí játra na maďarský způsob

Pečené ledvinky s omáčkou

Pekingské ledvinky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plíčky telecí (jehněčí)

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg kořínku, kořenová zelenina, 1/2  cibule, sůl, nové koření, bobkový list, 2 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, 1/8 l kysané smetany, ocet nebo citrón
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné plíčky vaříme asi 1/2 - 1 hodinu ve slané vodě s kořenovou zeleninou, zpěněnou na cibulce, s bobkovým listem a novým kořením. Uvařené pokrájíme na tenké nudličky. Zatím uděláme zlatou jíšku, zalijeme ji částí odvaru, přikyselíme, povaříme na omáčku a plíčky v ní přihřejeme. Můžeme zlepšit kyselou smetanou.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Zeleninová polévka. Plíčky na kyselo s knedlíky houskovými nebo bramborovými. Plíčky jako každé maso živí, knedlíky sytí. Aby nechyběly látky ochranné, je třeba přidat polévku zeleninovou nebo oběd doplnit ovocem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4305x    verze pro tisk