cpt. Cook
 

Játra se slaninou na tymiánu

Játra smažená

Játrová paštika
(Pâté de foie)

Jazyk po čínsku

Králičí játra na karí

Krev husí nebo vepřová

Ledvinky

Ledvinky na mátě peprné

Ledvinky na šalvěji

Maďarská játra

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Medailónky z brzlíku zapékané s banány

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  115 dkg brzlíku, 1.15  banánu, 3 dkg másla, 2 cl jemného bílého rumu, 1/2  žloutek, 10 cl smetany, sůl, moučkový cukr, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nepřezrálý banán se zbaví slupky a nakrájí na silnější kolečka - plátky, které se zastříknou bílým jemným rumem a nechají krátce dusit na másle.

www.tacos.cz Půlka oloupaného banánu se prolisuje žíněným sítkem, vloží se do pánvičky z nerezavého materiálu, zalije hustou smetanou, uvede téměř do varu, zalije trochou bílého rumu a odstaví. Do omáčky se zamíchá žloutek (nesmí být příliš horká, aby se žloutek nesrazil), mírně se osolí a osladí.

www.tacos.cz Brzlík se opláchne, lehce povaří (oblanšíruje) v mírně osolené vodě, vychladí a okoření bílým mletým pepřem. Z okapaného a vychlazeného brzlíku se upraví na porci 1- 2 menší, silnější medailónky.

www.tacos.cz Do máslem vymazané zapékací misky se rozloží plátky podušeného banánu, na ně se položí medailónky z brzlíku, vše se přelije hustou banánovo smetanovou omáčkou a nechá zapéci. Omáčka se může podávat i zvlášť v omáčníku.

www.tacos.cz Pokrm se může podávat také zapečený v lodičce - krustádě z mírně slaného křehkého těsta.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1508x    verze pro tisk

Mozeček

Neapolská játra s česnekem

Paštika z drůbežích jater

Paštika z kachních jater

Pečená husí játra na maďarský způsob

Pečené ledvinky s omáčkou

Pekingské ledvinky

Plíčky telecí (jehněčí)

Postřekovské ledvinky