cpt. Cook
 

Játra se slaninou na tymiánu

Játra smažená

Játrová paštika
(Pâté de foie)

Jazyk po čínsku

Králičí játra na karí

Krev husí nebo vepřová

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ledvinky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg vepřových ledvinek, 2 lžíce vepřového sádla, 1/2 velká cibule, sůl, kmín, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mohou být vepřové nebo skopové, hovězí jsou méně jemné, zato vydatné. Ledvinky očistíme, kanálky (močovody) ve středu vyřízneme a ledvinky spaříme vařící vodou, abychom odstranily pach moči. Pak je osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Zatím zpěníme na omastku pokrájenou cibuli, vhodíme na ni ledvinky, přidáme kmín, ale nesolíme, a dusíme jen ve vlastní šťávě nejdéle 6 - 8 minut. Pak je zaprášíme, málo podlijeme a jen jednou necháme přejít šťávu varem. Teprve nyní osolíme a hned podáváme. Děláme-li je déle nebo necháme-li je stát, jsou tvrdé, podobně jako játra.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Ledvinky a brambory, rýže nebo chléb, salát nebo rajče, paprika, okurka apod.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2031x    verze pro tisk

Ledvinky na mátě peprné

Ledvinky na šalvěji

Maďarská játra

Medailónky z brzlíku zapékané s banány

Mozeček

Neapolská játra s česnekem

Paštika z drůbežích jater

Paštika z kachních jater

Pečená husí játra na maďarský způsob

Pečené ledvinky s omáčkou

Pekingské ledvinky

Plíčky telecí (jehněčí)

Postřekovské ledvinky