cpt. Cook
 

Játra se slaninou na tymiánu

Játra smažená

Játrová paštika
(Pâté de foie)

Jazyk po čínsku

Králičí játra na karí

Krev husí nebo vepřová

Kuřecí játra v omáčce piri-piri
(Foies de volaille sauce piri-piri)

Ledvinky

Ledvinky na mátě peprné

Ledvinky na šalvěji

Maďarská játra

Medailónky z brzlíku zapékané s banány

Mozeček

Neapolská játra s česnekem

Paštika z drůbežích jater

Paštika z kachních jater

Pečená husí játra na maďarský způsob

Pečené ledvinky s omáčkou

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pekingské ledvinky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  10  vepřových ledvinek, 1/2 dl desertního vína, 15 lžic sójové omáčky, 1/2 lžíce octa, moučkový cukr, sůl, glutasol, 1/2 dl vývaru, 1/2 lžička škrobové moučky, česnek, 10 dkg nakládaných hub
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vepřové ledvinky rozřízneme na plocho na dva řezy - močovody řádně vykrojíme. Ledvinky hřebínkovitě rozkrájíme (asi 6 kousků z jedné půlky). Vypereme a oblanšírujeme (krátce povaříme tak, aby ledvinky neztvrdly). Propláchneme vodou a zalijeme zálivkou, kterou jsme připravili povařením shora uvedených surovin. Osolíme a vmícháme houby nakrájené na plátky. Před podáváním ozdobíme pórkem a vychladíme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1920x    verze pro tisk

Plíčky telecí (jehněčí)