cpt. Cook
 

Játra se slaninou na tymiánu

Játra smažená

Játrová paštika
(Pâté de foie)

Jazyk po čínsku

Králičí játra na karí

Krev husí nebo vepřová

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuřecí játra v omáčce piri-piri

Foies de volaille sauce piri-piri

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg kuřecích jater,

marináda: 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce červeného vinného octa, 3 stroužky česneku rozdrcené, 1/2 lžička koriandru v prášku, 1/2 lžička drceného kmínu, několik lístků zelené petrželky, chilli (nepovinné), několik zrnek celého pepře,

na omáčku: 1.215 dl kuřecího vývaru, 1.15 dkg másla, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2 konzerva rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, koňak

zkopírováno z http://www.tacos.cz Den předem vložte oříznutá a očištěná játra do misky a přidejte všechny ingredience na marinádu. Nechte přes noc v chladničce. Na pánvi rozehřejte olej a máslo. Před přidáním jater v něm osmahněte nakrájenou cibuli. Opečte játra z obou stran a přidejte ostatní ingredience i tekutinu z marinády. Nechte vařit na mírném ohni a na konci vaření zakápněte koňakem.
vloženo 09.12.2021    zobrazeno 419x    verze pro tisk

Ledvinky

Ledvinky na mátě peprné

Ledvinky na šalvěji

Maďarská játra

Medailónky z brzlíku zapékané s banány

Mozeček

Neapolská játra s česnekem

Paštika z drůbežích jater

Paštika z kachních jater

Pečená husí játra na maďarský způsob

Pečené ledvinky s omáčkou

Pekingské ledvinky

Plíčky telecí (jehněčí)