cpt. Cook
 

Kotlety z džungle

Kotlety zapečené se sýrem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Krkovice s gulášovou šťávou a vídeňskou cibulkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 plátky vepřové krkovičky bez kostí, hořčice, sůl, mletý pepř, olej,

gulášová šťáva: 3  cibule, 2 lžíce mleté papriky, 4 dl vody, 3 stroužky česneku, 1/2 hrst majoránky, kmín, chleba - střídka na zahuštění, olej, sůl, mletý pepř,

vídeňská cibulka: 3  cibule, hladká mouka na obalení, olej na smažení

zkopírováno z http://www.tacos.cz Krkovici osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc. Krkovici opečeme zprudka na oleji z obou stran tak, aby byla hotová, a z pánve vyjmeme. Později ji budeme vkládat do gulášové šťávy.

www.tacos.cz Cibuli a česnek nakrájíme najemno, orestujeme na oleji společně s kmínem, přidáme sladkou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou, přivedeme k varu, krátce povaříme, asi 15 minut, dochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Podle potřeby zahustíme najemno nadrobenou chlebovou střídkou nebo naopak zředíme vodou na požadovanou konzistenci hustší šťávy. Do omáčky přidáme opečené maso a vše společně ještě 10 - 15 minut zvolna provaříme.

www.tacos.cz Cibuli nakrájíme na jemné plátky, obalíme v hladké mouce a v oleji usmažíme dozlatova. Po vyjmutí z pánve klademe cibuli na papírový ubrousek, aby přebytečný olej okapal.

www.tacos.cz Příloha: šťouchané brambory

vloženo 29.03.2008    zobrazeno 2191x    verze pro tisk

Kubánské vepřové

Kynuté závitky s masovou náplní

Loupežnické řízky

Maďarské vepřové kotlety nebo řízky

Mancha manteles
(Maso s ovocem)

Marinované vepřové maso Havana

Marinované vepřové řízky

Maso dvou barev

Maso dvou barev

Masové špízy s rajčatovým salátem

Masový špíz s houbami a rajčaty

Míchaný špíz s majonézou

Minutka s garam másalou

Moravský vrabec

Mrkev dušená s vepřovými kotletami

Mu-sü žou - vepřové nudličky s houbami a s vejcem

Musaka