cpt. Cook
 

Lahodné tagliarelli podle Conchity

Lasagne con stracchino e zucchine in flore
(Lasagne se sýrem a dýňovým květem)

Lasagne po neapolsku
(Lasagne alla Napoletana)

Lasagne s jablky

Lasagne se špenátem, ricottou a pestem

Lasagne se žampiony a špenátem
(Mushroom spinach lasagna)

Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky

Makaróny po italsku

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makaróny s langustou

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg makarónů nebo makaronetek, 2 syrové langusty, 10 dkg másla, 2 sklenky sherry, 2 dl smetany nebo tekuté šlehačky, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 malá cibule, 1/2 snítka zelené petrželky, sůl, celý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Langusty dobře umyjeme, podélně nařízneme ve spodní rosolovité části, oddělíme maso od krunýře a nakrájíme ho na medailónky. Medailónky z langusty dáme osmahnout na několik minut do kastrolu na polovičním množství připraveného másla. Když se osmahnou, stáhneme kastrol z ohně, necháme odkapat tuk, přidáme brandy a znovu postavíme na oheň. Když se brandy odpaří, přidáme smetanu a papriku. Dobře promícháme. Osolíme, přikryjeme kastrol pokličkou a necháme povařit na velmi mírném ohni několik minut. Kdyby hmota příliš zhoustla, přidáme trochu mléka.

www.tacos.cz Mezitím v kastrolu na zbylém množství másla zlehka osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Stáhneme z ohně a odstavíme.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat a ochutíme zálivkou z másla a cibule. Pak přidáme langustí krém a dobře promícháme. Podáváme v hluboké míse, navrch posypeme čerstvou petrželkou (ustříhanou nůžkami) a přidáme několik celých bobulek růžového pepře.

www.tacos.cz (Pokud nám na to peněženka nestačí, nahradíme langustu kterýmikoliv jinými mořskými korýši, kteří zde chutnají také výtečné.)

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1386x    verze pro tisk