cpt. Cook
 

Lasagne se žampiony a špenátem
(Mushroom spinach lasagna)

Lasagne z cukety, parmské šunky a citronové ricotty

Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s citronem a zeleným pestem

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s omáčkou ze sušených rajčat a lilku

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Lombrichelli al pesto di nocciole
(Lombrichelli s pestem z lískových oříšků)

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky

Makaróny po italsku

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makaróny s langustou

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg makarónů nebo makaronetek, 2 syrové langusty, 10 dkg másla, 2 sklenky sherry, 2 dl smetany nebo tekuté šlehačky, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 malá cibule, 1/2 snítka zelené petrželky, sůl, celý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Langusty dobře umyjeme, podélně nařízneme ve spodní rosolovité části, oddělíme maso od krunýře a nakrájíme ho na medailónky. Medailónky z langusty dáme osmahnout na několik minut do kastrolu na polovičním množství připraveného másla. Když se osmahnou, stáhneme kastrol z ohně, necháme odkapat tuk, přidáme brandy a znovu postavíme na oheň. Když se brandy odpaří, přidáme smetanu a papriku. Dobře promícháme. Osolíme, přikryjeme kastrol pokličkou a necháme povařit na velmi mírném ohni několik minut. Kdyby hmota příliš zhoustla, přidáme trochu mléka.

www.tacos.cz Mezitím v kastrolu na zbylém množství másla zlehka osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Stáhneme z ohně a odstavíme.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat a ochutíme zálivkou z másla a cibule. Pak přidáme langustí krém a dobře promícháme. Podáváme v hluboké míse, navrch posypeme čerstvou petrželkou (ustříhanou nůžkami) a přidáme několik celých bobulek růžového pepře.

www.tacos.cz (Pokud nám na to peněženka nestačí, nahradíme langustu kterýmikoliv jinými mořskými korýši, kteří zde chutnají také výtečné.)

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1713x    verze pro tisk

Makaróny s omáčkou dvou barev