cpt. Cook
 

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s citronem a zeleným pestem

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s omáčkou ze sušených rajčat a lilku

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky

Makaróny po italsku

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

Makaróny s langustou

Makaróny s omáčkou dvou barev

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Makaróny s rokfórem

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg makarónů nebo makaronetek, 215 dkg rokfóru, 1/2 dl smetany nebo tekuté šlehačky, 15 dkg másla, sůl, bílý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hrnku ohřejeme na mírném ohni smetanu. Přidáme po troškách rokfór rozdělaný na kousky. Promícháme a prohněteme roztěrkou, dokud se sýr se smetanou dokonale nesmísí. Přidáme máslo nakrájené na kousíčky a mícháme, až se vytvoří lehký krém. V případě potřeby přidáme trošku mléka. Stáhneme z ohně a udržujeme teplé.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody slabě osolené a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do nahřáté hluboké mísy, ochutíme připraveným krémem a posypeme mletým pepřem. Hned podáváme.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1743x    verze pro tisk

Makaróny s tykví na způsob Timballo

Makaróny s vepřovým žebírkem

Makaróny se sépiemi