cpt. Cook
 

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

Makaróny s langustou

Makaróny s omáčkou dvou barev

Makaróny s rokfórem

Makaróny s tykví na způsob Timballo

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makaróny s vepřovým žebírkem

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg makarónů nebo makaronetek, 40 dkg naporcovaného vepřového žebírka, 10 dkg slaniny nakrájené na kostičky, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 stroužek česneku, 1/2 sklenka brandy nebo madeiry, 1/2 snítka rozmarýnu, 1/2 lžičky fenyklu, 1/2  bobkový list, sůl, mletý pepř, ovčí sýr (mančský)
zkopírováno z http://www.tacos.cz V pánvi zlehka osmažíme na oleji žebírka a libovou slaninu spolu s rozmarýnou, bobkovým listem, fenyklem a celým stroužkem česneku. Když se česnek zbarví dozlatova, vyndáme ho spolu s bobkovým listem. Osolíme, opepříme a polejeme madeirou nebo brandy. Dále vaříme na mírném ohni.

www.tacos.cz Dáme vařit zvlášť těstovinu do vydatného množství vroucí vody, trochu osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je správně uvařena ('al dente'), rychle ji necháme odkapat, vhodíme do servírovací mísy a doplníme připraveným pokrmem. Podáváme horké, strouhaný sýr odděleně.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1832x    verze pro tisk

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sýrem, pepřem a čekankou
(Maccheroni cacio, pepe e radicchio)

Makaróny se švestkami

Makaróny zapečené s vejci a sýrem

Makaróny zapékané s tykví a rajčaty

Makaróny ze Sorrenta
(Maccheroni alla sorrentina)

Malloreddus a casu furriau
(Malloreddus v taveném sýru se šafránem)

Malloreddus alla campidanese

Malloreddus s tuňákem a bottargou

Masové cannelloni s rajčaty
(Cannelloni di carne al pomodoro)