cpt. Cook
 

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s citronem a zeleným pestem

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s omáčkou ze sušených rajčat a lilku

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky

Makaróny po italsku

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

Makaróny s langustou

Makaróny s omáčkou dvou barev

Makaróny s rokfórem

Makaróny s tykví na způsob Timballo

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makaróny s vepřovým žebírkem

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg makarónů nebo makaronetek, 40 dkg naporcovaného vepřového žebírka, 10 dkg slaniny nakrájené na kostičky, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 stroužek česneku, 1/2 sklenka brandy nebo madeiry, 1/2 snítka rozmarýnu, 1/2 lžičky fenyklu, 1/2  bobkový list, sůl, mletý pepř, ovčí sýr (mančský)
zkopírováno z http://www.tacos.cz V pánvi zlehka osmažíme na oleji žebírka a libovou slaninu spolu s rozmarýnou, bobkovým listem, fenyklem a celým stroužkem česneku. Když se česnek zbarví dozlatova, vyndáme ho spolu s bobkovým listem. Osolíme, opepříme a polejeme madeirou nebo brandy. Dále vaříme na mírném ohni.

www.tacos.cz Dáme vařit zvlášť těstovinu do vydatného množství vroucí vody, trochu osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je správně uvařena ('al dente'), rychle ji necháme odkapat, vhodíme do servírovací mísy a doplníme připraveným pokrmem. Podáváme horké, strouhaný sýr odděleně.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1521x    verze pro tisk

Makaróny se sépiemi