cpt. Cook
 

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

Makaróny s langustou

Makaróny s omáčkou dvou barev

Makaróny s rokfórem

Makaróny s tykví na způsob Timballo

Makaróny s vepřovým žebírkem

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sépiemi

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makaróny se sýrem, pepřem a čekankou

Maccheroni cacio, pepe e radicchio

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg dllouhých čerstvých makarónů, 115 dkg pecorina romano, 1/2 hlávka červené čekanky, 10 dkg pancetty nakrájené na kostičky, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, celý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Malou červenou čekanku očistěte, omyjte, dobře osušte, podélně nakrájejte na proužky a osušte je utěrkou. Nastrouhejte sýr pecorino, vložte ho do misky, přidejte lžičku nahrubo mletého pepře a dobře promíchejte.

www.tacos.cz Těstoviny uvařte v dostatečném množství mírně osolené vody al dente. Rozehřejte pánev s nepřilnavým povrchem a několik minut na ní jemně opékejte slaninu bez koření, dokud nepustí tuk. Přidejte čekanku a za stálého míchání ji 1 minutu restujte na prudkém ohni. Odložte si 4 lžíce vody z vaření těstovin, ty pak zceďte a nasypte je do nádoby se sýrem pecorino spolu s odloženou vodou a olejem. Dobře promíchejte, abyste získali krémovou omáčku, pak přidejte čekanku s pancettou, znovu promíchejte a podávejte.

vloženo 02.02.2022    zobrazeno 388x    verze pro tisk

Makaróny se švestkami

Makaróny zapečené s vejci a sýrem

Makaróny zapékané s tykví a rajčaty

Makaróny ze Sorrenta
(Maccheroni alla sorrentina)

Malloreddus a casu furriau
(Malloreddus v taveném sýru se šafránem)

Malloreddus alla campidanese

Malloreddus s tuňákem a bottargou

Masové cannelloni s rajčaty
(Cannelloni di carne al pomodoro)