cpt. Cook
 

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s citronem a zeleným pestem

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s omáčkou ze sušených rajčat a lilku

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky

Makaróny po italsku

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

Makaróny s langustou

Makaróny s omáčkou dvou barev

Makaróny s rokfórem

Makaróny s tykví na způsob Timballo

Makaróny s vepřovým žebírkem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makaróny se sépiemi

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg makarónů nebo makaronetek, 150 dkg sépií, 150 dkg dozrálých rajčat, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 15 lžic extra virgin olivového oleje, 1/2 snítka zelené petrželky, 1/2 sklenka suchého bílého vína, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistíme sépie a nakrájíme je na malé proužky. V kastrolu osmahneme na oleji nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. Vyjmeme česnek z kastrolu, když se začínají stroužky zbarvovat do zlatova. Přidáme sépie a několik minut je lehce smažíme, přitom je mícháme vařečkou. Skropíme bílým vínem a až se vypaří, přidáme rozmačkaná rajčata loupaná a bez semínek. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni, dokud sépie nejsou dobře uvařeny, v případě potřeby přilije malinko teplé vody.

www.tacos.cz Dáme vařit těstovinu do vroucí vody trochu osolené, a vaříme ji 'al dente'. Těstovinu necháme odkapat, ochutíme připravenou omáčkou a posypeme posekanou petrželkou. Podáváme horké.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1687x    verze pro tisk