cpt. Cook
 

Makaróny s omáčkou dvou barev

Makaróny s rokfórem

Makaróny s tykví na způsob Timballo

Makaróny s vepřovým žebírkem

Makaróny se sépiemi

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makaróny se sépiemi

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg makarónů - celerek (tenké rýhované makaróny), 150 dkg drobných sépií, 40 dkg loupaných pokrájených přírodních rajčat, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 snítka zelené petrželky, 1/2 sklenky suchého bílého vína, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sépie opláchneme a nakrájíme na tenké prstence. V hliněném kastrolu osmahneme na oleji drobně nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. Stroužky vyjmeme dřív, než se zbarví dozlatova, a přidáme sépie. Osolíme, opepříme a necháme několik minut osmahnout. Pak obsah svlažíme vínem. Když se víno odpaří, přidáme rajčata. Necháme povařit na mírném ohni, dokud sépie nezměknou a jestliže omáčka příliš zhoustne, přidáme trochu teplé vody.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou a posekanou petrželkou. Podáváme teplé.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1323x    verze pro tisk

Makaróny se švestkami

Makaróny zapečené s vejci a sýrem

Makaróny zapékané s tykví a rajčaty

Makaróny ze Sorrenta
(Maccheroni alla sorrentina)

Malloreddus a casu furriau
(Malloreddus v taveném sýru se šafránem)

Malloreddus alla campidanese

Malloreddus s tuňákem a bottargou

Masový nákyp s makaróny

Milánská vejce

Motýlky podle carevny Kaťušky

Mrkev po indicku

Mušličky s tuňákem a cizrnou

Mušličky zapečené s tuňákem

Námořnické špagety