cpt. Cook
 

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

Makaróny s langustou

Makaróny s omáčkou dvou barev

Makaróny s rokfórem

Makaróny s tykví na způsob Timballo

Makaróny s vepřovým žebírkem

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sýrem, pepřem a čekankou
(Maccheroni cacio, pepe e radicchio)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makaróny se švestkami

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg makaronetek, 20 dkg vypeckovaných sušených švestek, 2.15 dkg másla, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 dl suchého bílého vína, 1/2 lžíce moučkového cukru, muškátový oříšek, mletá skořice, sůl, mletá paprika
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do jednoho kastrolu dáme ohřát na mírném ohni olej a máslo. Přidáme švestky, nakrájené na proužky, a necháme je několik okamžiků, aby se zlehka osmažily. Pak na ně nalijeme víno, přisypeme cukr, trochu soli a několik špetek papriky, muškátového ořechu a skořice. Přikryjeme kastrol pokličkou a povaříme obsah na velmi mírném ohni asi po dobu pěti minut.

www.tacos.cz Zvlášť dáme vařit těstovinu do vydatného množství vroucí vody, trochu osolené, a vaříme ji tak dlouho, až je 'al dente'. Při vaření občas zamícháme.

www.tacos.cz Těstovinu necháme odkapat, vhodíme ji do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Ihned podáváme.

www.tacos.cz

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1865x    verze pro tisk

Makaróny zapečené s vejci a sýrem

Makaróny zapékané s tykví a rajčaty

Makaróny ze Sorrenta
(Maccheroni alla sorrentina)

Malloreddus a casu furriau
(Malloreddus v taveném sýru se šafránem)

Malloreddus alla campidanese

Malloreddus s tuňákem a bottargou

Masové cannelloni s rajčaty
(Cannelloni di carne al pomodoro)