cpt. Cook
 

Lahodné tagliarelli podle Conchity

Lasagne con stracchino e zucchine in flore
(Lasagne se sýrem a dýňovým květem)

Lasagne po neapolsku
(Lasagne alla Napoletana)

Lasagne s jablky

Lasagne se špenátem, ricottou a pestem

Lasagne se žampiony a špenátem
(Mushroom spinach lasagna)

Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makaróny na whisky

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg rýhovaných makarónů, 20 dkg libové slaniny, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 kg loupaných přírodních rajčat, 2 stroužky česneku, 1/2 sklenka whisky, 1/2 snítka bazalky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozkrájíme stroužky česneku na kousíčky a naložíme je do sklenky whisky. V kastrolu osmahneme na oleji slaninu nakrájenou na nudličky. Pak přidáme přecezenou whisky (bez kousků česneku). Když se whisky vypaří, přidáme rozmačkaná, přecezená rajčata bez semínek. Osolíme a opepříme. Necháme povařit na mírném ohni asi dvacet minut a občas během vaření hmotu zamícháme.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji hned okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Podáváme teplé.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1565x    verze pro tisk

Makaróny po italsku

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

Makaróny s langustou