cpt. Cook
 

Masový závin

Mexické masové kuličky v rajčatech

Mittitei

Mleté maso s houbami a jáhlami

Mleté maso zapékané v paprikách s tykví

Musaká
(Nákyp s lilkem)

Musaka

Musaka s bramborami

Musaka z Belvederu

Musaka z mletého masa a rýže

Musaka z mletého masa a zelí

Musaka z mletého masa s lilkem nebo tykvičkami

Musaka z tykve

Mussaka

Nákyp z mletého masa s cibulí

Nervózní karbenátky na grilu

Novoroční závitky Tiung

Obalovaná vejce

Olomoucký sekaný řízek

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ostravský sekaný kotlet

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  215 dkg předního hovězího, 1/2 dl vody nebo ledové tříště, 150 dkg vepřového plecka, 2  housky, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2  vejce, sůl, mletý pepř, vepřové sádlo, kousek másla,  trochu strouhanky, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hovězí maso prosolíme a necháme přes noc odležet v lednici. Před přípravou jemně semeleme, promícháme se studenou vodou nebo ledovou tříští, vmícháme na kostičky nakrájené vepřové maso, máčenou žemli a jemně nakrájenou cibuli. Osolíme, okořeníme, podle potřeby přidáme strouhanku, vajíčko a vše dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme kotlety, které po obou stranách na horkém sádle opečeme. Výpek zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, provaříme, upravíme hustotu šťávy, zjemníme máslem a kotlety necháme asi 10 minut ve šťávě podusit. Podáváme s přílohou vařených brambor. Můžeme doplnit dušenou karotkou nebo hráškem, špenátem, kedlubnami apod. Ozdobíme plátkem rajčete, zelenou petrželkou nebo libečkem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1923x    verze pro tisk