cpt. Cook
 

Musaka s bramborami

Musaka z Belvederu

Musaka z mletého masa a rýže

Musaka z mletého masa a zelí

Musaka z mletého masa s lilkem nebo tykvičkami

Musaka z tykve

Mussaka

Nákyp z mletého masa s cibulí

Nervózní karbenátky na grilu

Novoroční závitky Tiung

Obalovaná vejce

Olomoucký sekaný řízek

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ostravský sekaný kotlet

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  215 dkg předního hovězího, 1/2 dl vody nebo ledové tříště, 150 dkg vepřového plecka, 2  housky, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2  vejce, sůl, mletý pepř, vepřové sádlo, kousek másla,  trochu strouhanky, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hovězí maso prosolíme a necháme přes noc odležet v lednici. Před přípravou jemně semeleme, promícháme se studenou vodou nebo ledovou tříští, vmícháme na kostičky nakrájené vepřové maso, máčenou žemli a jemně nakrájenou cibuli. Osolíme, okořeníme, podle potřeby přidáme strouhanku, vajíčko a vše dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme kotlety, které po obou stranách na horkém sádle opečeme. Výpek zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, provaříme, upravíme hustotu šťávy, zjemníme máslem a kotlety necháme asi 10 minut ve šťávě podusit. Podáváme s přílohou vařených brambor. Můžeme doplnit dušenou karotkou nebo hráškem, špenátem, kedlubnami apod. Ozdobíme plátkem rajčete, zelenou petrželkou nebo libečkem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1747x    verze pro tisk

Pečené karbanátky

Pekingské masové kuličky

Pikantní klobásky

Pikantní mleté hovězí řízky s anglickou omáčkou

Placičky z mletého masa

Pljeskavica

Plněná zelenina po turecku